Artikel over duimoperatie blijkt een hoax

Het artikel over de man die zijn te dikke duimen liet opereren om de iPhone beter te kunnen bedienen, blijkt een hoax te zijn. Verschillende websites namen het verhaal klakkeloos over.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

DuimenHet bericht in de North Denver News over de man die zijn duimen liet opereren om de iPhone beter te kunnen bedienen, blijkt een hoax te zijn. Volgens de krant ging het om een gangbare Engelse uitdrukking, “surgically alters thumbs”, waarmee satirisch sociaal commentaar wordt bedoeld.

Bij voorbaat leek er al iets mis met het verhaal over Thomas Martel, beter bekend als Tommy the Hammer. Het artikel sprak namelijk over spieren in de duim, maar die zijn er niet. Thomas Martel bestaat niet, evenals Dr. Ben Fox Spars die de operatie zou heben uitgevoerd.

Verschillende websites, die blijkbaar zaten te springen om nieuws in komkommertijd, namen het verhaal graag over met bijpassend commentaar: “Hoe ver kun je gaan voor de iPhone” en “Het gaat echt de verkeerde kant op met plastische chirurgie in de VS”. Daaronder waren Engadget, MacDailynews en Ars Technica. Er waren echter ook een aantal websites die het stuk een broodje aap noemden, maar blijkbaar is de uitdrukking “surgically alters thumbs” niet zo wijdverbreid dat iemand op het idee kwam dat het wel eens een satirisch stuk zou kunnen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:59
Categorie Achtergrond
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.