Tumblr iPhone-app in het nieuw gestoken voor iOS 7

Het blogplatform Tumblr heeft een vernieuwde iPhone- en iPad-app geheel in iOS 7-stijl, waar je wel zó vertrouwd in bent.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tumblr zoeken op hippe blogsDe interface van Tumblr voelde nog niet achterhaald op de iPhone. De applicatie was al grotendeels ‘flat’ zonder kleurovergangen en oogde ook verzorgd met een animatie voor een blogbericht, maar pas nu is de applicatie opnieuw ontworpen voor iOS 7. De app houdt vast aan de donkere blauwgrijze kleur die de website ook kenmerkt en is verder geen grote veranderingen ondergaan. De grootste verandering is dat de knop voor een nieuwe blog nu centraal in de tabblad ziet.

De frivole animatie voor een nieuw bericht heeft het veld geruimd voor een totaal blauwe pagina waarop de zes knoppen voor een tekstbericht, link, quote, fotobericht, video of chat in beeld zwiepen. De activiteitenpagina met de bezigheden en reacties omtrent je blog heeft nu een eigen plek in de knoppenbalk gekregen. Die vond je eerst op de profielpagina, die nog wel keurig het één na laatste tabblad inneemt.

Tumblr iPhone timeline Tumblr iOS 7 nieuwe knoppen

Behalve visuele veranderingen zijn er ook inhoudelijke verbeteringen in Tumblr versie 3.5 voor iPhone en iPad te bespeuren. De applicatie heeft nu een autocomplete-functie en denkt mee over welke tags je waarschijnlijk aan een bericht wilt hangen. Dat kan een zege zijn, maar Tumblr baseert haar keuze wel op algemeen populaire tags en misschien niet degene die jij je op je blog gebruikt. Verder is er de fast reblog-functie onder handen genomen. Door een blogbericht van een ander lang ingedrukt te houden in de timeline, kan je nu kiezen op welke van je blogs het bericht herplaatst moet worden.

Downloaden: Tumblr (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:56
Onderwerpen tumblr, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.