Toekomstvisie: iPad als verlengstuk van de televisie

VRT-medialab heeft een filmpje gemaakt waarin ze de tv-mogelijkheden voor de digitale consument uitleggen. Die zit steeds vaker met iPhone of iPad op de bank. Je kunt op die manier extra content bieden.

ipad televisieDe consument wordt digitaler. Terwijl we van tv-programma’s genieten kijken we met een half oog naar nieuws en sportuitslagen die op de smartphone binnenkomen. En terwijl we naar een documentaire kijken grijpen we de iPad om op Wikipedia wat achtergrondinformatie te zoeken. Het Belgische VRT-medialab heeft eens nagedacht wat tv-makers met die ontwikkelingen moeten doen.

Smartphones zoals de iPhone en tablets zoals de iPad zijn echte mediatoestellen geworden. De manier waarop mensen media consumeren is aan het veranderen. Omroepen en uitgevers kunnen die kans grijpen om de consument digitaal van dienst te zijn. In een filmpje laten ze acht manieren zien hoe dat er in de praktijk uit kan zien.

Een voorbeeld: terwijl je naar een kennisquiz kijkt beantwoord je op je iPhone dezelfde vragen om kans te maken op mooie prijzen. Of je kijkt naar een misdaadserie en geeft tijdens het kijken aan wie volgens jou de moordenaar is. Kinderen kijken naar tv-programma’s en kunnen tegelijk een digitale legpuzzel op de iPad maken. Of je kijkt naar een actualiteitenprogramma en geeft via de iPhone je mening over een bepaalde ontwikkeling of gebeurtenis. Omroepen kunnen op die manier een relatie opbouwen met de digitale consument. De iPhone of iPad wordt daarbij het tweede scherm. Bij tv-programma’s zijn allerlei persoonlijke uitbreidingen mogelijk.

Meer info: VRT-medialab
Tipgever: Bomans via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2010, 21:00
Categorieën Achtergrond, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.