Texaanse universiteit geeft eerstejaars een gratis iPhone

De Abilene Christian University in Texas geeft eerstejaars studenten de keuze uit een iPhone of iPod touch. Ze hebben 15 studie-applicaties gemaakt waarmee studenten onder andere opdrachten kunnen inleveren en huiswerk kunnen opvragen.

Texaanse universiteit geeft gratis iPhones wegEerstejaars die dit jaar aan Abilene Christian University gaan studeren, hebben de keuze uit een iPhone of een iPod touch. De universiteit heeft 15 webapplicaties gemaakt waarmee studenten huiswerkopdrachten krijgen toegestuurd, antwoorden op vragen en quizzen tijdens de les kunnen insturen, routebeschrijvingen naar kantoren van de hoogleraren kunnen opvragen en het tegoed op hun lunchkaart kunnen opvragen.

De Texaanse universiteit is de eerste die gratis iPhones en iPod touches weggeeft, maar de kans is groot dat er meer zullen volgen. ACU’s Chief Information Officer heeft gesproken met vertegenwoordigers van universiteiten met bekende namen zoals Harvard, Yale, MIT, Duke, Stanford, Oxford, Princeton en UCLA. Zij zijn geïnteresseerd in ACU’s visie op de integratie van multimedia-apparaten in het studiepakket.

Meer info: persbericht van ACU

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2008, 16:34
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.