Telfort rolt 4G alsnog uit na technisch probleem (update)

Telfort heeft de uitrol van 4G uitgesteld wegens technische problemen. Dit stelt de provider op zijn forum.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G schakelaar TelfortTelfort heeft de uitrol van 4G voor abonnees uitgesteld. De provider wilde op 31 maart 4G beschikbaar stellen via een aparte bundel, maar een technisch mankement heeft voor problemen gezorgd. Dit wordt beweerd op het forum van Telfort. Wat voor technisch probleem de uitrol in de weg zit is vooralsnog onduidelijk. De technische problemen spelen volgens Telfort bij Samsung-toestellen. De provider heeft dinsdagavond de knop alsnog omgezet voor alle toestellen. Klanten kunnen de bundel nu activeren.


Lees ook: Sim Only abonnementen voor iPhone

Afgelopen week kondigde Telfort de 4G-ondersteuning voor abonnees aan. Een bundel van 5 euro per maand biedt alle abonnees toegang tot het snellere netwerk. Twee weken daarvoor werd al gehint naar de 4G-ondersteuning, toen iPhone-bezitters ineens de speciale schakelaar al te zien kregen.

Het 4G-netwerk van Telfort werkt niet op alle iPhones. Telfort maakt gebruik van het KPN-netwerk, dat voornamelijk gebruikmaakt van de 800Mhz-frequentie voor 4G. Dit betekent dat je een iPhone 5s of iPhone 5c nodig hebt om met 4G te verbinden. KPN beloofde vorig jaar 1800Mhz te gebruiken in drukke gebieden, waardoor de iPhone 5 op sommige locaties ook op het 4G-netwerk kan. Meer over de dekking en ondersteuning van 4G-netwerken lees je in ons dossier over 4G.

Update 2 april: Telfort heeft dinsdagavond officieel de knop omgezet voor alle gebruikers. Vanaf nu kunnen klanten de speciale 4G-bundel zelf activeren als ze toegang willen tot het 4G-netwerk. Een vertraagde software-update voor de Samsung Galaxy S4 en S5 zorgde ervoor dat de livegang eerder deze week niet door kon gaan.

Update 1 april: Telfort heeft laten weten dat het 4G-probleem te maken heeft met Samsung-toestellen die niet met het netwerk kunnen verbinden. Bij andere toestellen speelt dit probleem niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 augustus 2014 om 17:55
Onderwerp
Categorie
Providers
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.