‘T-Mobile’s iPhone-monopolie loopt op 28 oktober af’

Vodafone gaat vanaf 28 oktober de iPhone in Duitsland verkopen, zegt de site Macnotes. Het monopolie van T-Mobile vervalt op die dag.

vodafone iphoneUit Duitsland komt het gerucht dat het iPhone-monopolie van Deutsche Telekom vanaf 28 oktober is afgelopen. Vanaf eind oktober zal de iPhone ook via Vodafone Duitsland worden verkocht, zo schrijft de site Macnotes. Het gaat daarbij om toestellen met simlock, die alleen in combinatie met een Vodafone-abonnement zijn aan te schaffen. De prijzen en abonnementsduur zullen vrijwel identiek zijn aan die van T-Mobile. De website schrijft over een gegarandeerde maandelijkse verkoop in aantallen van “zes cijfers”, dus minimaal 100.000 stuks. Om die aantallen te halen zal Vodafone moeite moeten doen om genoeg toestellen te verkopen en moet Apple zorgen dat ze hun leveringsproblemen onder controle hebben.

Als Vodafone in Duitsland de iPhone daadwerkelijk gaat verkopen, zal dat op de marktsituatie weinig invloed hebben. Net als in Nederland zijn er diverse handelaren die de iPhone al gewoon simlockvrij en met abonnementen van andere providers verkopen. Een nieuwe aanbieder die de iPhone 4 met simlock en abonnementen verkoopt maakt de keuze voor de klanten wel iets groter. Volgens Macnotes gaat Vodafone vanaf 14 oktober starten met een reclamecampagne om de iPhone aan de man te brengen. Ze zouden daarbij de iPhone met het Superflat Allnet-aanbod gaan verkopen, een abonnement waarbij je voor €74,99 onbeperkt met alle vaste en mobiele nummers in Duitsland kunt bellen. Ook komen er goedkopere bundels, die vergelijkbaar zijn met die van T-Mobile.

Wat de iPhone-verkoop via Vodafone Nederland betreft: daar is voorlopig nog niets nieuws over te melden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2010, 14:23
Categorie Providers
Onderwerpen monopolie, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.