T-Mobile kan datasnelheid straks voor 10 euro resetten

T-Mobile kan straks voor 10 euro per maand de datasnelheid van je abonnement resetten. Dit is bedoeld voor mensen met de nieuwe iPlan/iPhone-abonnementen, die na 1 GB dataverkeer terugvallen naar een snelheid van 64 kbps.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile iphone 4Gisteren kondigde T-Mobile aan dat ze nieuwe iPhone-abonnementen gaan introduceren. Vanaf 4 april valt iedereen die een nieuw abonnement afsluit of zijn bestaande abonnement verlengt onder de nieuwe voorwaarden. Er bleek uit de reacties op iPhoneclub dat vooral de terugval in datasnelheid van 7,2 Mbps naar 64 kbps niet in de smaak valt. Maar T-Mobile gaat daarvoor een oplossing bieden: je kunt tegen betaling je datasnelheid laten resetten.

Nog even als opfrisser: als je bij de nieuwe abonnementen 1 GB per maand aan data hebt verbruikt, val je terug naar een snelheid van 64 kB. Dit is een snelheid die eigenlijk voor niemand bruikbaar is. Maar T-Mobile gaat vanaf 31 mei een oplossing bieden. Vanaf die datum kun je namelijk voor 10 euro je snelheid laten resetten. Dit houdt in, dat de terugval van 7,2 Mbps naar 64 kbps tegen vergoeding wordt teruggedraaid. Je hebt dan opnieuw 1 GB dataverkeer op de hoogste snelheid tot je beschikking. Zou je dit elke maand doen, dan ben je dus 120 euro extra per jaar kwijt, bovenop je normale abonnement. En wil je het meermaals per maand laten doen, dan ben je voor elke 1 GB steeds weer 10 euro kwijt.

Overigens geeft T-Mobile aan dat slechts 3 procent van de klanten meer dan 1 GB data verbruikt per maand.

T-Mobile heeft op 2 maart 2012 nieuwe abonnementen aangekondigd, waarbij bleek dat de prijs van 10 euro is verlaagd naar 5 euro. Het is niet duidelijk of de prijs al eerder was verlaagd, of dat dit pas bij de introductie van de abonnementen is gedaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2012, 14:21
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, dataverkeer, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.