T-Mobile introduceert 4G LTE-netwerk voor zakelijke klanten

T-Mobile is vandaag begonnen met het uitrollen van zijn 4G LTE-netwerk. In de eerste plaats zal het hierbij horende T-Mobile 26-abonnement alleen te gebruiken zijn door zakelijke klanten. Deze abonnees krijgen een dongle, die ze kunnen gebruiken om met het 4G-netwerk te verbinden op bijvoorbeeld een laptop. Net als bij andere providers kunnen T-Mobile-abonnees alleen […]
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile 26T-Mobile is vandaag begonnen met het uitrollen van zijn 4G LTE-netwerk. In de eerste plaats zal het hierbij horende T-Mobile 26-abonnement alleen te gebruiken zijn door zakelijke klanten. Deze abonnees krijgen een dongle, die ze kunnen gebruiken om met het 4G-netwerk te verbinden op bijvoorbeeld een laptop. Net als bij andere providers kunnen T-Mobile-abonnees alleen op bepaalde locaties verbinding maken met het 4G LTE-netwerk.

Op een speciale pagina beschrijft T-Mobile hoe je precies gebruik kunt maken van het abonnement. Een dekkingskaart laat zien dat je alleen in Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam en Gorinchem met het netwerk kunt verbinden. Abonnees betalen 85 euro per maand om van 4G gebruik te maken, inclusief de eenmalige activatiekosten van €44,12.

T-Mobile gaat met dit abonnement akkoord met de vergunning voor de uitrol van 4G. Volgens deze vergunning moeten de providers deze week het netwerk voor een bepaalde locatiegrootte beschikbaar stellen. Eerder introduceerden KPN, Vodafone en Ziggo ook al 4G-netwerken.

iPhone-bezitters hebben in de eerste plaats niks aan de uitrol: zij kunnen immers geen dongle gebruiken om de verbinding op de iPhone te gebruiken. Het is echter interessant om te zien hoe T-Mobile op het moment investeert in 4G LTE. Er bestaat immers een kans dat Apple 4G LTE in een volgende iPhone introduceert. De nieuwe iPad maakt al gebruik van 4G, maar werkt alleen met Amerikaanse frequenties.

Tipgever: Jenny

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2012, 1:12
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.