T-Mobile bevestigt en ontkent Nederlandse iPhone

T-Mobile ontkent dat ze de iPhone in Nedreland gaan introduceren. Een eerder bericht van Webwereld berust op een misverstand.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Hoera, heisa in de tent! Toen ik gisteren Webwereld opende en daar in grote letters ‘T-Mobile voert iPhone in Nederland’ zag staan, was ik even stil. Eerste reactie: is dit nieuws? Dit wisten we toch al een paar dagen eerder, toen Financial Times Duitsland meldde dat T-Mobile de verkooprechten voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië had binnengesleept? Waarna ik boos op mezelf werd: Had ik deze belangrijke scoop iets gemist? Was er een aankondiging geweest?

Een dag ervoor hadden we nog gebeld met woordvoerder Henny van der Heiden van T-Mobile, die inderdaad bevestigde dat T-Mobile geen EDGE meer gaat uitrollen. Maar hoe gaat zoiets? Je hangt aan de lijn en beide gesprekspartners weten al dat het T-Mobile wordt, je kunt er alleen nog niet vrijuit over praten, want je weet toch dat er niets officieel bevestigd gaat worden. Als je dan vraagt of er nog EDGE komt, weet zo’n woordvoerder wel waar je naartoe wilt. En als je vraagt: “Zijn jullie er blij mee?” dan zal ‘ie ongetwijfeld zeggen dat T-Mobile de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet en dat er veel mooie dingen aankomen.

Maar het is wat anders om te zeggen: “Ik zet nu mijn opnameapparatuur aan. Wilt u daarna luid en duidelijk in de microfoon zeggen dat T-Mobile inderdaad de iPhone in Nederland gaat verkopen?” Weinig kans. Vanochtend meldt Nu.nl dat T-Mobile alles ontkent en dat het bericht op Webwereld “vermoedelijk op een misverstand” berust. Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn: de verslaggever heeft het inderdaad verkeerd begrepen en het ging alleen om de iPhone in Duitsland. Of de woordvoerder heeft zijn mond voorbij gepraat en heeft nu een tik op de vingers van Apple gekregen. Apple houdt bij dit soort aankondigingen graag zelf de regie in handen. Mij leek het al sterk dat T-Mobile zomaar even aan de telefoon op een woensdagachternamiddag het grote nieuws naar buiten zou brengen.

Er is een makkelijke manier om dit soort misverstanden te voorkomen: neem telefoongesprekken met woordvoerders altijd op! Niet om later te kunnen zeggen: “Kijk ik had toch gelijk!” maar omdat het zovaak voorkomt dat je na afloop van zo’n gesprek denkt: “Hoorde ik dat nou goed?”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.