Streaming radio-dienst Pandora overweegt te stoppen

De mateloos populaire streaming radio-service Pandora dreigt ermee te stoppen. De fees die ze aan platenlabels moeten betalen zijn onbetaalbaar geworden.

tim westergrenPandora is een online dienst waarmee je je eigen internet-radiostation kunt samenstellen op basis van de muziek en artiesten die je leuk vindt. Met de aanbevelingen van Pandora kun je je radiostation finetunen aan de hand van duimpjes omhoog en omlaag. De iPhone-applicatie van Pandora is mateloos populair en er zijn meer dan 1 miljoen gebruikers maar toch is er kans dat Pandora moet sluiten.

Oprichter Tim Westergren heeft aangegeven dat Pandora op het punt staat om een beslissing te nemen. De kans is aanwezig dat de stekker eruit getrokken gaat worden. Dat komt door de extreem hoge vergoedingen die internet-radiostations moeten betalen en waardoor een hoop soortgelijke diensten al gesloten zijn. Pandora-oprichter Westergren hoopt nu dat representative Howard L Berman nog een oplossing kan brengen. Berman probeert op het laatste moment overeenstemming te bereiken tussen webradiostations en SoundExchange, de organisatie die de artiesten en platenlabels vertegenwoordigt. Maar misschien wacht Pandora de onderhandelingen niet eens af: op dit moment gooien ze bergen geld weg. Misschien moet Pandora gewoon naar Rusland verhuizen. Daar zijn de royalties veel lager als we Allofmp3 (tegenwoordig Mp3sparks) mogen geloven.

Pandora is alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.

Meer info: Washington Post

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2008, 11:52
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.