Push-notificaties weer verwijderd in iPhone 2.1 beta 4

Apple heeft iPhone firmware 2.1 naar ontwikkelaars gestuurd. De update bevat bugfixes, maar de push notificatie is verdwenen omdat daar nog meer ontwikkeltijd voor nodig is.

iphone sdkApple heeft iPhone firmware 2.1 beta 4 naar ontwikkelaars gestuurd. De belangrijkste verandering: de push-notificatiedienst is verdwenen uit deze release. Als reden wordt genoemd dat Apple de functie heeft verwijderd omdat het nog verder ontwikkeld moet worden. Misschien is Apple bang voor een soortgelijk fiasco als ze met MobileMe hebben meegemaakt. Verder zijn in iPhone 2.1 beta 4 natuurlijk weer bugfixes doorgevoerd.

De push notificatiedienst van Apple is bedoeld om achtergrondprocessen te ondersteunen. Dit is handig voor ontwikkelaars van instant messaging-applicaties zoals MSN Live Messenger. Het plan was om de functie in september te gaan uitrollen, maar die belofte is niet meer zeker. In de tweede beta van firmware 2.1 was push notificatie voor het eerst aanwezig. Deze betaversies van iPhone 2.1 zijn alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die op 11 juli toegang hadden tot het iPhone Developer Program.

Nog even terugkomend op MobileMe: Macenstein schrijft dat Apple geen flauw idee heeft wat er mis is met MobileMe. Die informatie komt overigens wel van één persoon, die na een algemeen klaagmailtje naar Steve Jobs en Eddie Cue over de onbetrouwbaarheid van MobileMe meteen hulp door een interne Apple-supportmedewerker kreeg aangeboden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2008, 11:09
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.