Steve Jobs werkt mee aan eerste officiële biografie

In 2012 zal de eerste geautoriseerde biografie van Steve Jobs op de markt verschijnen. Het boek, geschreven door Walter Isaacson, is de eerste biografie waaraan Jobs zelf meewerkt.

steve jobs fotoVolgens ABC News komt er eindelijk een officiële biografie van Steve Jobs. Eerder weigerde Jobs mee te werken aan boeken over zijn leven. Het gaat om een geautoriseerde biografie, die geschreven zal worden door Walter Isaacson, de auteur die al eerder biografieën schreef over grootheden zoals wetenschapper Albert Einstein en de Amerikaanse politicus Benjamin Franklin.

Deze keer is Jobs aan de beurt, waarbij het boek de titel ‘iSteve: The Book of Jobs’ zal krijgen. Het boek komt in 2012 op de markt via uitgeverij Simon & Schuster. Isaacson zou al sinds 2009 bezig zijn met de biografie, een jaar nadat Jobs in het nieuws kwam met nieuwe gezondheidsproblemen. Isaacson interviewde Jobs, zijn familieleden, collega’s en concurrenten.

Eerder verschenen er al diverse boeken over Jobs, waaronder ‘iCon: Steve Jobs’ en ‘Zo denkt Steve’ van de bekende Apple-kenner Leander Kahney. Maar bij ‘iSteve’ zal Jobs voor het eerst volledig meewerken. Ben je geïnteresseerd in het leven van ‘die andere’ Apple-oprichter, dan kan je het boek ‘iWoz’ in de boekwinkel vinden. Daarin vertelt Apple-medeoprichter Steve Wozniak over zijn leven, dat dankzij een co-auteur op schrift is gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2011, 8:33
Categorie Apple
Onderwerpen biografie, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.