Steve Jobs Aaron Sorkin

Zingende en dansende Steve Jobs en Bill Gates binnenkort in Broadway-musical

Steve Jobs en Bill Gates stelen binnenkort de show op Broadway. In een comedy-musical genaamd Nerds staat de opkomst en strijd tussen Apple en Microsoft centraal. Een zingende en dansende Steve Jobs dus, wie wil dat nou niet zien?

Na alle films en boeken over Steve Jobs, was er nog één ding dat ontbrak: een eigen Broadway-musical. Vanaf dit voorjaar kunnen we ook die van het lijstje afstrepen, want er is een comedy-musical in de maak waarin de strijd tussen Steve Jobs en Bill Gates centraal staat. De musical krijgt de titel Nerds en gaat in april op Broadway in premiere.

Steve Jobs Aaron Sorkin

Musical met bijbehorende app

In de musical staat de opkomst en de strijd van zowel Steve Jobs als Bill Gates centraal. De musical lijkt niet heel erg waarheidsgetrouw te gaan worden, want mensen in de zaal kunnen door middel van een app zelf het einde bepalen. Zoals je kunt verwachten van een musical die over technologie gaat, zal er gebruik worden gemaakt van allerlei technische snufjes. Denk aan hologrammen op het toneel en video-mapping. Hiermee kunnen er met computers allerlei elementen aan het decor toegevoegd worden.

De show wordt geschreven door Jordan Allen-Dutton en Erik Weiner die eerder al schreven voor de Cartoon Network-serie Robot Chicken. Emmy-winnaar Josh Bergasse is verantwoordelijk voor de choreografie.

Wie de hoofdrollen gaan vertolken in deze musical, is op dit moment nog niet besloten. Ben je binnenkort toevallig in New York en ben je wel benieuwd naar hoe een zingende en dansende Steve Jobs de allereerste iPhone aankondigt, dan kun je wel alvast kaartjes bestellen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf $39. De musical zal draaien in het Longacre Theatre.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2016, 10:26
Categorie Apple
Onderwerpen musical, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.