Steve-Jobs-Film

Steve Jobs-film grijpt naast de Oscars

De film 'Steve Jobs' heeft geen enkele Oscar gewonnen, terwijl critici toch wel een paar prijzen hadden verwacht. Leonardo diCaprio en Alicia Vikander gingen met het gewilde beeldje naar huis.

Er waren hoge verwachtingen van de film ‘Steve Jobs’, die in meerdere categorieën was genomineerd. Maar alle kanshebbers grepen naast de prijzen.

Steve Jobsfilm: Golden Globes

In de Amerikaanse bioscopen heeft Steve Jobs het niet zo best gedaan, maar over de acteerprestaties van Michael Fassbender en Kate Winslet en het script van Aaron Sorkin was er niets dan lof. Er was dan ook grote kans dat tenminste één van hen een Oscar zou winnen. Winslet en Sorkin wonnen al een Golden Globe (zie foto) en Winslet kreeg daarnaast ook de Britse BAFTA-filmprijs. Maar bij de Academy Awards (de ‘Oscars’) gingen ze met lege handen naar huis.

Steve-Jobs-Film

Michael Fassbender was genomineerd voor beste acteur, voor zijn rol als Apple’s oprichter Steve Jobs. Hij was favoriet en werd door entertainmentmagazine Variety al getipt als een Oscar-winnaar. Hij verloor echter van Leonardo DiCaprio, die met The Revenant zijn eerste Oscar in handen kreeg. Volgens velen een terechte winnaar.

Steve Jobs film met Michael Fassbender en Kate Winslet

Bij de vrouwen greep Kate Winslet óók mis: zij moest Alicia Vikander, actrice in The Danish Girl voor zich dulden. Het was een verrassing, maar Vikander werd wel meteen uitgeroepen tot de nieuwe it-girl.

Screenwriter Aaron Sorkin dan? Die was niet eens genomineerd voor een Oscar en de film was ook geen kanshebber in de vele andere Oscar-categorieën. Dat is opmerkelijk omdat Sorkin’s vorige film (‘The Social Network’, over Facebook) maar liefst acht Oscar-nominaties haalde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 11:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen film, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.