Sprint stelt 4G-verbinding beschikbaar voor je iPhone (VS)

Sprint brengt de Sierra Wireless Overdrive 4G WiFi hotspot uit. Dit is een kastje dat een mobiel draadloos netwerk maakt waar jij met je iPhone verbinding mee kunt maken. Eenmaal deze verbinding beschikbaar dan heb je toegang tot het 4G-netwerk van Sprint.

Sprint Overdrive 4G WiFi hotspotVoor ons in Nederland is een 3G-verbinding vrijwel overal de standaard. Dat is in Amerika niet zo: daar gebruiken iPhone-gebruikers voornamelijk het netwerk van AT&T en is de kwaliteit van de verbinding zo mogelijk nog slechter dan bij ons. Er zijn grote gebieden waar AT&T zelfs geen 3G-dekking belooft. Collega-provider Sprint haakt hier nu op in door gebruikers van een iPhone de mogelijkheid te geven om de beschikking te krijgen over het 4G-netwerk, iets dat bij AT&T nog niet mogelijk is. Sprint brengt de Sierra Wireless Overdrive 4G WiFi-hotspot uit.


Dit is een kastje dat een mobiel draadloos netwerk maakt waar je met je iPhone verbinding mee kunt maken. Is deze verbinding eenmaal beschikbaar, dan heb je toegang tot het 4G-netwerk van Sprint.

Ook bij Sprint is er geen volledige dekking, maar het 4G-netwerk is bij Sprint op dit moment wel minstens driemaal sneller dan het 3G-netwerk zoals je dat kent. Met het huidige 4G-netwerk van Sprint worden snelheden mogelijk van 6Mbps. Het 4G-netwerk laat in theorie snelheden van 100Mbit/s tot zelfs 1000Mbit/s toe. Dit is vooralsnog toekomstmuziek.

Om de Overdrive te promoten heeft Sprint een reclame gemaakt met een iPhone. Het apparaat werkt namelijk op elk mobiel apparaat dat toegang heeft tot Wi-Fi, dus ook de iPhone. In de reclame is het een kwestie van knopje indrukken, op je iPhone de verbinding accepteren en je bent klaar om gebruik te maken van je nieuwe snelheid. De Overdrive beschikt verder nog over een LCD-display waarop je onder andere de actuele snelheid kan zien. Er kunnen maximaal 5 apparaten op de Overdrive aangesloten worden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wij kunnen niet wachten totdat T-Mobile of enige andere provider hier in Nederland met soortgelijke diensten komt. Op dit moment hebben wij hier in Nederland alleen nog maar de mogelijkheid om van het 3G-netwerk gebruik te maken. WiMAX is wel beschikbaar in stedelijke gebieden maar er wordt vooral gewerkt aan de uitrol van LTE.

Bron: AppAdvice

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.