‘300.000 iPad 3G’s verkocht in eerste weekend’

Uit onderzoek naar de verkoop in 50 Apple Stores in Amerika, wordt geschat dat er in totaal ongeveer 300.000 iPad 3G's verkocht zijn in het eerst weekend van de verkoop.

ipad 3gApple heeft naar schatting 300.000 iPad 3G’s verkocht in het eerste verkoopweekend. Dat blijkt uit een schatting van onderzoeksbedrijf Piper Jaffray onder vijftig Apple Stores in de VS. Mochten die cijfers kloppen, dan is de iPad 3G in één weekend net zo vaak verkocht als WiFi-only iPad op de eerste dag.

Onderzoeker Gene Munster van Piper Jaffray verklaart dat de voorraad van de Apple-winkels redelijk beperkt was. In 49 van de 50 winkels waren alle 3G iPads namelijk zondag uitverkocht. Volgens Munster heeft Apple inmiddels een miljoen iPads verkocht.

De lancering van de iPad 3G stimuleert ook de verkoop van de WiFi-only iPad, want die was in de meeste van de 50 onderzochte winkels ook uitverkocht. Volgens Munster is de vraag naar de iPad hoger dan verwacht en hadden veel winkels een te kleine voorraad. Daardoor liggen de verkopen lager dan ze hadden kunnen liggen, al verwacht hij ook dat de vraag op lange termijn aanhoudt; Munster schat dat Apple eind 2010 de iPad zo’n 4,3 miljoen keer verkocht zal hebben, waarvan 40 procent de versie met 3G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2010, 10:53
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.