Begrafenis Steve Jobs op vrijdag

De begrafenis van Steve Jobs zal plaatsvinden op vrijdag 7 oktober, vandaag dus. Het zal gaan om een kleine privé-bijeenkomst met familieleden. Voor medewerkers komt er nog een evenement.

stevejobs-begrafenisDe begrafenis van Steve Jobs zal nog vandaag plaatsvinden, zo heeft de Wall Street Journal ontdekt. Het zou gaan om een privé-aangelegenheid voor een beperkt aantal mensen. Jobs wordt twee dagen na zijn overlijden begraven. Apple en de familieleden van Jobs hebben geen publieke herdenkingsdienst gepland.

Wel zal Apple op een later moment een evenement voor eigen personeel organiseren, zo liet CEO Tim Cook vlak na het overlijden weten in een e-mailbericht aan medewerkers. Een woordvoerder van Apple heeft bevestigd dat er geen openbare herdenking zal zijn.

De fans hebben echter over de hele wereld herdenkingsplekken gemaakt, zoals bij de bekende Apple Store aan 5th Avenue in New York. Foto’s van de herdenkingsmuur die iPhoneclub samen met One More Thing en Appletips in Amsterdam maakte (zie foto hieronder), waren vandaag in diverse kranten te zien. De foto van Steve Jobs en de borden met berichtjes van voorbijgangers zullen nog zo lang mogelijk blijven hangen.

Voor wie zich afvraagt waarom de begrafenis vandaag zo laat plaatsvindt: in de VS is het aan de westkust nog 13:00 uur ‘s middags.

iwall amsterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2011, 22:05
Categorie Apple
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.