Sociaal muzieknetwerk Ping nog niet definitief gesloten (update)

Apple's sociale muzieknetwerk Ping kan op ieder moment sluiten. De originele sluitingsdatum op 30 september 2012 is inmiddels al gepasseerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

PingHet sociale muzieknetwerk Ping kan op ieder moment offline worden gehaald. Apple maakte onlangs nog bekend dat Ping vanaf 30 september niet langer beschikbaar zal zijn. Deze datum is inmiddels gepasseerd, maar Ping lijkt op het moment van schrijven nog steeds toegankelijk vanuit iTunes. Wel staat in Ping vermeld dat de dienst inderdaad niet meer te gebruiken zal zijn. Vermoedelijk wordt Ping ergens in de loop van de dag definitief offline gehaald.

Met Ping probeerde Apple een sociaal netwerk binnen iTunes te integreren. Je kon je favoriete artiesten en vrienden volgen, zodat je er achterkwam wanneer er een nieuw nummer werd uitgebracht of welke albums je vrienden kochten. Het was ook mogelijk om vanuit Ping recensies achter te laten.

Niet langer beschikbaar

Vlak na de aankondiging van onder andere de iPhone 5 liet Apple in een nieuwe versie van iTunes weten aan gebruikers dat Ping vanaf 30 september ging sluiten. Tot die tijd zouden er ook geen nieuwe gebruikers worden toegelaten. Tim Cook liet eerder dit jaar ook al weten dat Ping niet het succes was waar Apple op gehoopt had en dat hij overwoog om de stekker er uit te trekken.

Update: Inmiddels is Ping wel gesloten. het Ping menu-item is niet langer te zien in iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 20:45
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.