SlingPlayer voor iPhone: afgekeurd omdat AT&T het niet wil?

SlingPlayer voor de iPhone zou nog wel eens heel lang op zich kunnen laten wachten. Naar verluid heeft AT&T bij Apple een verzoek ingediend om de applicatie niet toe te laten tot de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

slingplayer iphoneSlingPlayer voor de iPhone zou nog wel eens heel lang op zich kunnen laten wachten. Naar verluidt heeft AT&T bij Apple een verzoek ingediend om de applicatie niet toe te laten tot de App Store. Met SlingPlayer kun je op je mobiele telefoon kijken naar tv-programma’s thuis. Je kunt er ook opgenomen tv-programma’s mee kijken.

SlingPlayer for iPhone werd afgelopen januari voor het eerst getoond op Macworld Expo. Sling zegt dat ze niets van Apple hebben gehoord over de huidige stand van zaken rond hun applicatie, maar Boy Genius Report denkt te weten dat AT&T aan Apple heeft gevraagd om de applicatie af te keuren. De mobiele operator heeft waarschijnlijk angst dat de applicatie een hoop bandbreedte gaat verbruiken. Een alternatief is dat SlingPlayer straks alleen via Wi-Fi te gebruiken is, zoals nu bij Skype het geval is.

Een andere reden is dat AT&T plannen heeft om zelf een mobiele videodienst te starten. AT&T heeft eind maart de voorwaarden gewijzigd, waardoor het gebruik van diensten als Sling niet meer zomaar zijn toegestaan. Nu maar hopen dat AT&T niet langer de exclusieve aanbieder voor de iPhone blijft (want ook daarover loopt momenteel een discussie), zodat deze operator wat minder greep krijgt op wat er al dan niet op de iPhone is toegestaan.

Een andere applicatie die recent ook werd afgekeurd is de ‘uitkleedapplicatie van Peekable, al is het nog niet duidelijk of dat ging om de schaarsgeklede dames of een copyrightkwestie. Een preview van de applicatie is op YouTube te zien.

Via: PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerp slingbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.