SkyNET Drone breekt in op draadloze netwerken

De SkyNET Drone is een omgebouwde AR.Drone waarmee boosaardige hackers een Wi-Fi-netwerk kunnen kraken en de gevonden kwetsbare computers als zombie in een botnet kunnen inzetten.

SkyNET botnet droneDe SkyNET Drone is de boosaardige variant van de Praat AR.Drone, de helicopter die je met je iPhone kunt bedienen. Deze gepimpte versie van de helikopter maakt niet zomaar wat zinloze rondjes, maar heeft een missie: inbreken op Wi-Fi-netwerken. Vervolgens kan de SkyNET Drone de kwetsbare computers inzetten in een zombie-botnet. De benodigdheden zijn een Linux-computer, een 3G-kaart, een GPS-eenheid en twee Wi-Fi-kaartjes. Als iemand uit de buurt zo’n Parrot AR.Drone heeft gekocht en er opvallend vaak mee langs jouw huis scheert, is het oppassen geblazen, want het apparaat kan een aanval uitvoeren zonder sporen achter te laten.

Bij zo’n inbraak loop je wel overigens wel de kans om door de politie in de kraag te worden gegrepen. Na de besmetting kunnen de hackers de controle over de zombie-computers overnemen via een Wi-Fi-verbinding. De computers krijgen daarbij commando’s van “SkyNET“, maar de internetverbinding is niet traceerbaar. Meerdere vluchten van het apparaat zijn nodig om de boel te bedienen, zonder dat een linkje naar de botmaster duidelijk wordt. Een boosaardige AR.Drone-bezitter kan voor 600 dollar zijn quadricopter ombouwen. En nogmaals – inbreken op draadloze netwerken is strafbaar! Inbreken op draadloze netwerken an sich is niet strafbaar, het infecteren van computers uiteraard wel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 13:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen ar.drone, parrot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.