Push-mail op iPhone in gevaar door Yahoo-overname

Microsoft en Yahoo zijn in gesprek over een overname of samenwerking. Zo'n deal brengt de push-mail oplossing voor de iPhone ingevaar, want die zou werken via Yahoo Mail.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

yahoo logoAfgelopen vrijdag kwam het nieuws dat Microsoft en Yahoo in gesprek zijn over een samenwerking of zelfs een overname. Beide hebben dezelfde concurrent: Google. Dat bedrijf sloeg een slag door DoubleClick te kopen en is nu marktleider in zoektechnologie en online advertenties. Maar zo’n samenwerking brengt wel de push-mail oplossing van de iPhone in gevaar: want die werkt via Yahoo Mail.

Toen in januari de iPhone werd aangekondigd, werd ook gezegd dat Apple een samenwerking met Yahoo was aangegaan, om push-mail op de iPhone mogelijk te maken. Als Microsoft Yahoo koopt, zit Apple met een probleem. Kunnen ze onder de eerder gemaakte afspraken uit, is er een last-minute oplossing via een andere aanbieder, of zit Apple straks met een mailoplossing waar Microsoft de baas over is? Dat laatste zullen ze nooit laten gebeuren, maar van de andere kant: met alle problemen rond de iPhone die nog opgelost moeten worden is er misschien geen tijd om met een andere partij te onderhandelen. In dat geval heeft Apple gelukkig een eigen oplossing in huis: geef elke iPhone-koper een gratis .Mac account. Moeten ze alleen nog even zorgen dat het ook onder Windows werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:22
Categorie Achtergrond
Onderwerpen e-mail, pusher, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.