Robin Mobile beperkt snelheid duurste abonnementen bij bovengemiddeld gebruik

Provider Robin Mobile gaat de internetsnelheid van de twee duurste abonnementen beperken als er sprake is van 'excessief' gebruik.

robin-mobile-logoMobiele provider Robin Mobile komt met een soort datalimiet voor de twee duurste abonnementen die momenteel worden aangeboden. De provider, die adverteert met “écht onbeperkt internet”, zegt daarmee misbruik, oneigenlijk en excessief gebruik tegen te willen gaan. Het gaat om de abonnementen Super snel en Heel snel. Bij het goedkoopste Gewoon snel-abonnement worden geen snelheidsbeperkingen toegepast. De wijziging lijkt voor zowel nieuwe als bestaande klanten te gelden.

De snelheid van het Super Snel-abonnement wordt bij overschrijding van 8000 MB automatisch aangepast van 8,2 Mbps naar 2,0 Mbps; de maximumsnelheid van het goedkopere en middelste Heel snel-abonnement. Als binnen dezelfde maand de 11000 MB overschreden wordt, loopt de snelheid nog verder terug naar 800 Kbps; de maximale snelheid van het goedkoopste Gewoon snel-abonnement. Bij dit abonnement geldt een soortgelijke beperking als meer dan 3000 MB wordt verbruikt: de snelheid wordt dan éénmalig teruggezet van 2,0 Mbps naar 800 Kbps. Aan het begin van iedereen nieuwe periode wordt de teller automatisch weer op nul gezet en is ook de snelheid weer als vanouds.

Met de wijzigingen lijkt de provider zich te willen wapenen tegen mensen die de abonnementen gebruiken om met hun mobiele als hotspot op een laptop te kunnen internetten, het zogeheten tetheren. Dit wordt door Robin Mobile overigens wel toegestaan, maar kan wel leiden tot een forse toename van het dataverbruik.

Meer informatie: Robin Mobile en ons overzicht met sim only-aanbieders.

Via TelecomPaper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.