Rip Dev brengt PseudoSubstrate 1.0 uit

Het Rip Dev Team heeft een vervanger voor MobileSubstrate uitgebracht, een applicatie die via Cydia beschikbaar is en die eigenlijk alleen interessant is voor ontwikkelaars. Het concurrerende PseudoSubstrate 1.0 doet hetzelfde, maar is alleen te installeren via Installer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rip-dev-teamHet Rip Dev Team heeft een vervanger voor MobileSubstrate uitgebracht, een applicatie die via Cydia beschikbaar is en die eigenlijk alleen interessant is voor ontwikkelaars. Het concurrerende PseudoSubstrate 1.0 doet hetzelfde, maar is alleen te installeren via Installer. Het Rip Dev Team, tevens ontwikkelaar van Installer, hoopt dat de applicatie mensen zal aanspreken die geen Cydia geïnstalleerd hebben of de voorkeur geven aan Installer. Beide applicaties zijn bootstrappers, die ervoor zorgen dat bepaalde utilities, die een uitbreiding zijn op bestaande applicaties op de iPhone, hun werk kunnen doen dankzij een vervangende patchfunctie.

MySMS is de eerste package die aan PseudoSubstrate is toegevoegd en het is – als uitbreiding ops de standaard sms-applicatie – tegelijk een mooi voorbeeld voor welke applicaties de software bedoeld is.

Volgens Rip Dev is PseudoSubstrate sneller dan MobileSubstrate en vergt het geen extra werk van de ontwikkelaars. Dergelijke applicaties doorlopen een lijst van patchmodules die ze één voor één in de betreffende applicatie laden. Ontwikkelaars zouden hun eigen bootstrapper kunnen maken, maar het is wel zo makkelijk om een bestaande te gebruiken.

MobileSubstrate is ontstaan uit frustratie met Mobile Enhancer, dat op z’n beurt weer is afgeleid van Application Enhancer van Unsanity. Op de website van Rip Dev is te lezen hoe dergelijke programma’s werken, waarom ze nodig zijn en waarom het nodig was om nu weer een nieuwe concurrent met de naam PseudoSubstrate te maken.

Meer info: Rip Dev

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:32
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, installer, rip dev

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.