Reacties voor: Mobiel bankieren met een app: Revolut en N26 in Nederland en België

Revolut en N26 zijn twee Europese banken, waarmee je via een app kunt bankieren. Ze rekenen lage kosten, maar er zijn wel wat aandachtspunten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Heb zelf N26, bevalt erg goed. Kan je gewoon als volledige vervanger gebruiken van je traditionele bank want je krijgt ook gratis Maestro kaart.

    En dat met gratis Bunq account en je kunt gratis bankieren in NL.

  2. Qua kosten is het voor mij niet interessant om deze banken te gebruiken voor betalingen in €uro landen. Maar voor betalingen in vreemde valuta zijn deze banken stukken goedkoper dan je traditionele creditcard/maestro welke je bij ABN/ING of ICS krijgt.

    N26 heeft namelijk veel lagere (tot geen) kosten voor een betaling in een vreemde valuta, ook het geld uit de muur halen is bij deze goedkoper dan ABN of ING. Zelf gebruik ik N26 voor buiten Europa, veel voordeliger!

  3. @Tymen: Hoezo niet voor betalingen in EU Tymen?
    Is toch gewoon gratis om te pinnen of geld af te halen 5 keer per maand? Bij N26 dan.

  4. Tijdje geleden N26 aangemaakt omdat ik zaken doe in Duitsland. Werkt heel erg goed en snel. Dik tevreden over de service en gang van zaken daar!

  5. Origineel geplaatst door Michael
    Tijdje geleden N26 aangemaakt omdat ik zaken doe in Duitsland. Werkt heel erg goed en snel. Dik tevreden over de service en gang van zaken daar!

    Eens, werkt goed. Volwaardige vervanging van een traditionele bank.

  6. Ik woon in Duitsland en maak al een tijdje gebruik van N26. Tot nu toe zonder problemen.

    Over de 1,7% kosten, volgens mij is dat als je geld uit een geldautomaat haalt in een niet-euro land.
    (Red.) Dit is nu gecorrigeerd.

  7. Kleine correctie wat betreft N26; die 1,7% transactiekosten bij cash opnemen met een gratis account geld niet voor cash opnemen in Euro, enkel in andere valuta. Daarbij kun je als Nederlander ook nog een gratis Maestro kaart er bij nemen, en is de MasterCard voorlopig gratis, er is niet bekend of / wanneer de introductieperiode met gratis betaalpassen stopt.
    (Red.) Dit is nu gecorrigeerd.

  8. Als 1 van deze banken Pay ondersteund zal ik het zeker overwegen .

  9. Werken deze creditcards wel icm ‘delen met gezin’ ?

  10. Origineel geplaatst door Halil Yüksel
    Als 1 van deze banken Pay ondersteund zal ik het zeker overwegen .

    Idd! Ik zou per direct overstappen als dit zo is!

  11. Origineel geplaatst door Halil Yüksel
    Als 1 van deze banken Pay ondersteund zal ik het zeker overwegen .

    Origineel geplaatst door Rudra
    Idd! Ik zou per direct overstappen als dit zo is!

    Voor Frankrijk, Italië en Spanje heeft N26 al aangekondigd dit nog dit jaar te gaan ondersteunen! Hopelijk kan je als Nederlander dit dan ook hier gaan gebruiken (en dan niet alleen de Mastercard, maar ook de Maestro!)

  12. Dit klopt ook niet.

    Het gratis account kost niets, maar na de introductieperiode moet je €2,90 betalen voor gebruik van de (optionele) Mastercard.

    Je hoeft als je het nu neemt gewoon niks extra’s te betalen voor je Creditcard, die kosten worden niet doorberekend. Ook niet na de introductie periode.

  13. Ik heb al maanden een Revolut kaart, werkt perfect en voor vakanties naar het buitenland nog beter. Je kunt goedkoop geld wisselen naar andere valuta en je ziet direct of er iets afgeschreven wordt. Kwa veiligheid ook perfect aangezien je alle functionaliteit van de pas apart van elkaar uit kan schakelen of zelfs de pas alleen laten functioneren als je telefoon in de buurt is.

  14. Ben ik de enige die zich afvraagt hoe zij IBAN’s kunnen verstrekken zonder bankvergunning?

    Zover ik weet kunnen alleen aangewezen banken (lees: met bankvergunning) dit…

  15. @Rick: Goede vraag. Alleen Revolut heeft geen bankvergunning van de 2.

  16. @Rick: Ik denk dat je naar een algemeen IBAN moet overmaken met een kenmerk van je rekening.

  17. Ik denk dat je wel kritisch moet zijn als je hier rekeningen opent. Vallen deze instellingen onder het deposito garantie stelsel? Anders niet huilen als deze instellingen op een gegeven moment omvallen en jij je geld kwijt bent.

  18. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik denk dat je wel kritisch moet zijn als je hier rekeningen opent. Vallen deze instellingen onder het deposito garantie stelsel? Anders niet huilen als deze instellingen op een gegeven moment omvallen en jij je geld kwijt bent.

    N26 valt onder het Europese deposito garantie stelsel, Revolut niet.

  19. Ben wel benieuwd hoe deze, in ieder geval N26, verschillen ten opzichte van Bunq. Ik heb expres niet verder gekeken naar N26, omdat het een Duitse bank was en er enkel gehandeld wordt in het Duits. Ik wil Nederlands kunnen spreken, ook al doe ik dat vooralsnog ruimschoots in het Engels (Together, dan).

    Behalve een wat lager prijskaartje, wat zijn de voordelen? Ik heb nu 8 rekeningen lopen via Bunq (4 prive, 4 zakelijk (ieder 1x betaal, 1x vaste laste, 1x doelsparen, 1x grote spaarrekening) – en eventueel wil ik daar nog 2 bij hebben, dus een totaal van 10 potjes. Daarnaast werkt het koppelen van een rekening aan een bankpas ideaal.

    Dus wat heeft N26 te bieden?

  20. Hoe zit het met webshops waar je enkel met iDeal kunt betalen? Dan werkt N26 niet, lijkt me?

  21. Origineel geplaatst door Adam
    Hoe zit het met webshops waar je enkel met iDeal kunt betalen? Dan werkt N26 niet, lijkt me?

    Bijna elke webshop kun je ook met creditcard betalen (die je hierbij krijgt). Dan is je aankoop direct verzekerd.

  22. Hoe zit het met de privacy voorwaarden? Verkopen deze banken al wel je aankoophistorie?

    Dat lijkt me hun verdienmodel voor de toekomst. Waarbij je kan kiezen of je het afkoopt (“premium”).

  23. Is dit een goed alternatief om mee te betalen in Turkije tijdens onze vakantie van 3 weken? Met ING zal dat duurder zijn? Ik bedoel het betalen in Lira’s of euro’s bij een pin-automaat.

  24. Origineel geplaatst door Michael
    @Rick: Ik denk dat je naar een algemeen IBAN moet overmaken met een kenmerk van je rekening.

    Neen hoor, is een echte IBAN, maar ze start wel met GB50 REVO … en staat dus op je eigen naam.

    BTW : geld uit de muur halen kan tot max 200€ per maand, daarna betaal je 2%. Belangrijk wel dat je altijd in lokale valuta betaald of geld afhaalt, want anders zit je met zéér zware omreken kosten. Omdat Revolut een firma uit de UK is, durven ze nog al eens GBP als standaard valuta voorstellen, altijd EUR kiezen dus!! Voor de rest mega product.

  25. Ik heb al een paar maanden een Revolut kaart, toen ik hem aanvroeg was hij nog kostenloos.
    De kaart werkt prima. Online, maar ook in winkels, het is gewoon een (prepaid) Mastercard.

    Opwaarderen is makkelijker geworden nu je een eigen IBAN hebt (werkt nu niet meer met een reference code, vroeger wel).

    Ik heb mijn andere creditkaart de deur uit gedaan, bespaard weer een paar euro per jaar.

    nb. Revolut heeft bekend gemaakt Apple Pay te willen ondersteunen, er is nog geen datum bekend (helaas).

  26. Ben een N26-fan.

    Werkt goed. Zeer onder de indruk van hun beveiliging qua app. Bv bij herstel iOS of nieuwe telefoon, ga je opnieuw door een paar verificatie stappen. Ik vind dat goed! Verder rollen ze nu Apple Pay uit. Overige landen zullen snel volgen heb ik begrepen.

  27. Ik ga binnenkort naar Engeland. Welke van de twee raden jullie gebruikers mij aan?

  28. Ik ben ruim een jaar REVOLUT klant. Net in de USA geweestwaar je bijna overal kan betalen (maar niet overal). Relatief weinig kosten bij betalen in dollars in vergelijk met AMEX en ABN/ICS (die hadden we ook mee).

    Enige nadeel van REVOLUT is dat het langduurt voordat je geld over is gemaakt. Een deel van het voor onze vakantie kwam niet op de Revolut-account. Na 10 keer mailen via de app (geen telefoonnummers) kregen we het geld retour. Maar dat duurde ook nog 10 dagen.

  29. @020: Absoluut N26, betere support en gratis Maestro en Mastercard. Bij Revolut kost een fysieke kaart 10 euro bezorgkosten.

  30. Origineel geplaatst door Michel
    Werken deze creditcards wel icm ‘delen met gezin’ ?

    Deze werken bij ons (in België) totaal niet. Apple doet er moeilijk over dat de kaart in een ander land werd uitgegeven dan mijn Apple account.

  31. @Michael: Revolut werkt samen met de Litouwse Centrale Bank, van hun krijg je een persoonlijk IBAN en al je euro’s zijn gedekt door het Depositogarantiestelsel van Litouwen

  32. Sinds Revolut de Iban rekening heeft geopend heb ik alleen maar gezeur gehad. Geld komt na een overboeking pas na 2 weken op de rekening te staan. Veel, heel veel appen met de klantenservice die niet of nauwelijks iets doet. Ja, Revolut is erg goedkoop buiten de EU met veel betere koersen. Maar let op als je vragen hebt want ze geven vaak niet thuis.

  33. Origineel geplaatst door Hans
    @Michael: Revolut werkt samen met de Litouwse Centrale Bank, van hun krijg je een persoonlijk IBAN en al je euro’s zijn gedekt door het Depositogarantiestelsel van Litouwen

    Dat klinkt heel betrouwbaar allemaal 🙄

  34. @Gabor: Bij een creditcard Debit zoals bij N26 is het niet verzekered, dat is ook gelijk 1 van de nadelen t.o.v. een traditionele creditcard.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.