allbe1-tracker

AllBe1: fitnesstracker, veiligheidscamera, UV-alarm en meer – in één steutelhanger

De AllBe1 wil alle andere veiligheidsgadgets en trackers overbodig maken door het te bundelen in een apparaatje. Hoe pakt dit uit?

allbe1-trackerJe sleutelbos volhangen met kleine slimme gadgets is met de komst van crowdfundingwebsites als Indiegogo en Kickstarter niet zo moeilijk meer. Trackers, alarmen, sensoren en slimme knoppen, je zou er bijna een aparte sleutelbos voor mee moeten nemen. De AllBe1 is daarom een apparaat om in de gaten te houden, omdat het gepromoot wordt als de alles-in-één-gadget voor persoonlijke veiligheid.

Als je het kleurrijke ovaaltje ziet, zou je niet meteen denken dat het hier om een veelzijdig stukje techniek gaat. Onder dit redelijk goedkoop ogende uiterlijk gaat echter een scala aan functies schuil, die allemaal te maken hebben met het beschermen van jouw gezondheid en je spullen.

AllBe1

AllBe1: samenwerkende sensoren

In de AllBe1 zitten verschillende sensoren verwerkt, die door slim samen te werken van alles in de gaten kunnen houden. Hang hem aan de riem van je kind om via de bijbehoren de iPhone-app te zien waar hij uithangt (zoals een Gigaset G Tag), of zet hem met de infraroodsensor rechtop voor een deur om een melding te krijgen als iemand het huis binnenkomt.

AllBe1-Functies

Fitness- of hondentracker

Ook kun je de AllBe1 als fitnesstracker gebruiken door hem aan een polsbandje te binden. Niet alleen je stappen maar ook de afstand en de calorieën die je verbrandt worden opgeslagen en naar de app verstuurd als je terugkomt.

Hang hem aan de halsband van je hond en kom erachter hoe actief hij is, net zoals de eerder besproken LUCKY tag dat eerder deed.

Er is zelfs een UV-scanner ingebouwd, die je een seintje geeft als het tijd is om je in te smeren, of om dat bedompte kantoor uit te gaan om wat zonlicht mee te pakken.

AllBe1-accessoires

Veelzijdig apparaatje

De AllBe1 is dus op zijn zachtst gezegd een veelzijdig apparaatje, met functies die we eigenlijk allemaal al gezien hebben. De combinatie ervan in een gadget maakt het interessant, maar onthoud wel dat je hem natuurlijk maar voor één ding tegelijk kunt gebruiken.

De crowdfundingcampagne heeft inmiddels het streefbedrag al ruimschoots gehaald, al kun je nog wel een exemplaar met korting bestellen voor $49 (€44,60) zolang de campagne loopt. Naar verwachting ploft hij dan in december 2015 op je deurmat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2015, 15:26
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, tracker, veiligheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.