Eerste alternatieve e-mailclient voor de iPhone: ibisMail

ibisMail is een alternatief e-mailprogramma voor de iPhone, gemaakt door een Japanse ontwikkelaar. Het biedt regels, mappen, signatures, macro's en de mogelijkheid om in landschap je teksten te tikken.

ibismailVoor het eerst is er in de App Store een e-mailapplicatie te vinden die meer te bieden heeft dan de standaard meegeleverde applicatie Mail. Een ontwikkelaar die eerder de applicatie Mailwrangler bij Apple indiende, kregen te horen dat een extra e-mailapplicatie verwarrend voor gebruiker zou zijn en alleen maar dubbele functionaliteit zou bieden. Maar ibisMail is het nu toch echt gelukt. De applicatie ondersteunt landschapsweergave in alle schermen, heeft e-mailfilters en meerdere signatures.

Er zijn macro-templates voor nieuwe berichten en voor het beantwoorden en doorsturen van een bericht. Voor elk account worden maximaal 1.000 berichten bewaard. ibisMail ondersteunt POP3, IMAP4 en SMTP en kan attachments in Word-, Excel-, PowerPoint-, PDF-, JPG-, GIF- en PNG-formaat tonen.

Er zitten nog wel wat bugs in de applicatie, met name als je gebruikmaakt van Gmail. Die zullen in de volgende release worden opgelost. De Japanse ontwikkelaar Ibis Inc. is van plan om op termijn 5,99 voor de applicatie te vragen, maar hanteert op dit moment een introductieprijs van 0,79 euro. De interface is alleen in het Engels en Japans en om te kunnen gebruiken heb je minimaal firmware 2.2 nodig. De ontwikkelaar staat open voor suggesties, meldingen van bugs en andere zaken. Ze beloven om de applicatie verder uit te breiden met nieuwe functies, hoewel het in eerste instantie al erg compleet is. Zorgen dat de applicatie stabiel werkt lijkt op dit moment de hoogste prioriteit.

Installeren: ibisMail (0,79 euro)

iBis Mail   Ibismail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2009, 12:11
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.