Project Blue Tiger: Bluetooth-stylus speciaal voor de iPad 3

Ten One Design werkt op het moment aan een stylus die gebruikmaakt van Bluetooth 4.0. Hierdoor zou hij gekoppeld kunnen worden met de iPad 3, als deze de nieuwe techniek zal ondersteunen.

Ten One Design iPad 3 stylusTen One Design werkt aan een stylus speciaal voor de iPad 3, die de codenaam Project Blue Tiger draagt. Door Bluetooth 4.0 te gebruiken kan deze stylus aan de nog niet aangekondigde iPad gekoppeld worden, zonder dat je hem vanuit menu’s moet synchroniseren. De druk die je uitoefent met de stylus wordt automatisch geregistreerd, waardoor er dikkere of dunnere lijnen op het scherm verschijnen.

De stylus is een flinke gok van Ten One Design: we weten namelijk nog niet zeker of de iPad 3 (of iPad HD) gebruik zal maken van Bluetooth 4.0. De kans is echter wel aanwezig. De iPhone 4S ondersteunt Bluetooth 4.0 wel.

Ten One Design noemt de iPad 3-stylus op het moment Project Blue Tiger. Of hij ook daadwerkelijk binnenkort te koop zal zijn moet nog blijken. De ontwerper stelt op zijn website het accessoire te verschepen zodra de FCC hem heeft goedgekeurd en genoeg ontwikkelaars hem ondersteunen. Wij vermoeden dat de onthulling van de nieuwe iPad op woensdag 7 maart ook wordt afgewacht.

Niet alleen Ten One Design werkt aan een drukgevoelige stylus. Ook Adonit onthulde begin dit jaar een speciale pen voor de iPad, die gebruik maakt van Bluetooth.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2012, 14:45
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.