‘Productie iPhone 5S start in juni’

De productie van de iPhone 5S begint in juni. Dat zegt de Japanse krant Nikkan. Ook WSJ wees al op productie in juni en lancering in de zomer van 2013.

scherm-iphoneDe productie van schermpanelen voor de iPhone 5S begint in juni, zo meldt de Japanse krant Nikkan. Sharp, LG en Japan Display zullen schermen leveren voor de nieuwe iPhone, net zoals bij de iPhone 5. Het Japanse bedrijf Sharp begint in juni met massaproductie van de lcd-schermen voor Apple. Die zullen vrijwel gelijk zijn aan die schermen van de iPhone 5, meldt de Japanse krant. Eerder meldde de Wall Street Journal dat Apple in het tweede kwartaal van 2013 begint met de productie van de iPhone 5S. De nieuwe smartphone zou daardoor al in de zomer geïntroduceerd kunnen worden, mogelijk in augustus of september. De verwachting is dat de iPhone 5S dezelfde vorm en afmetingen heeft als de iPhone 5.

WSJ meldde ook dat de iPhone 5S een snellere chip en een verbeterde camerasensor heeft. WSJ is over het algemeen goed op de hoogte van de plannen van Apple. Voor Japanse bronnen geldt dat soms ook: het Japanse blog Makotakara heeft regelmatig geruchten geclaimd, die achteraf vaak bleken te kloppen. Ze voorspelden bijvoorbeeld dat de iPod touch een 4-inch scherm zou krijgen.

sharp-kameyama-lcd

Sharp zal waarschijnlijk fabriek nr. 1 van het Kameyama-complex (zie foto) gebruiken om de lcd’s te produceren. De fabriek had de afgelopen maanden een slechte bezettingsgraad, omdat de lcd-productie van Sharp in 2012 in de problemen kwam. Er kunnen 600 miljoen stuks per maand geproduceerd worden, maar uiteindelijk werd maar 40 procent van de capaciteit benut. Sharp was ooit een ven de grootste producenten van consumentenelektronica, maar heeft het de afgelopen jaren moeilijk. Externe investeerders zoals Foxconn en Samsung staken geld in het bedrijf, waardoor Sharp nu gedeeltelijk in buitenlandse handen is.

Japan Display is een samenwerkingsverband van Sony, Hitachi en Toshiba voor de productie van schermen. LG Display is het onderdeel van het Zuid-Koreaanse conglomeraat LG, dat actief is in elektronica, chemie, energievoorziening, handel en financiering. Het maken van televisies en telefoons is de bekendste activiteit, maar ze maken ook componenten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 8:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.