Pix & Stix: drumstokjes en plectrum voor de iPad nu verkrijgbaar

Pix & Stix biedt speciale drumstokjes en een gitaarplectrum die reageren op een touchscreen. Hierdoor kun je ze gebruiken om apps zoals GarageBand op je iPad te bespelen.

Pix & StixVorig jaar schreven we voor het eerst over Pix & Stix: twee drumstokjes en een gitaarplectrum die voorzien van een speciale laag, waardoor ze op het scherm van je iPad werken. De bedenker had geld nodig om zijn producten op de markt te brengen, iets waar hij inmiddels in is geslaagd: je kunt de accessoires bestellen via de site van de maker.

De accessoires van Pix & Stix zijn bedoeld voor iPad-apps zoals GarageBand, waarmee je een virtueel instrument kunt bespelen op het scherm van je iPad. Normaal gesproken gebruik je hiervoor gewoon je vingers , maar bij instrumenten zoals een drumstel voelen stokjes waarschijnlijk natuurlijker aan voor iemand die al langer drumt.

Hoewel het riskant lijkt om met stokjes of en plectrum op je iPad te slaan, schrijft Cult of Mac in een review dat je erg veel moeite met de accessoires moet doen om het scherm van je iPad ook echt te beschadigen. Je moet wel iets harder dan je gewend bent op je scherm drukken om aanrakingen te registreren.

Je kunt de Pix & Stix bestellen voor $29,95. Voor verzendkosten naar Nederland en België wordt daar 15 dollar bovenop gerekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 15:40
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen drummen, gitaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.