Bugshot voor iOS: nieuwe bugrapportage-app van Instapaper-maker

Marco Arment heeft Bugshot uitgebracht, een app om visuele bugs in apps te rapporteren. Eerder werd Arment bekend door The Magazine en Instapaper.

bugshotMarco Arment kennen we als de man achter Instapaper en The Magazine. Beide projecten heeft Arment eerder dit jaar verkocht en tegelijk pakte hij nog een flinke zak geld mee toen Tumblr werd verkocht aan Yahoo. Arment heeft daarom z’n handen vrij voor een nieuw project: Bugshot. Dit is een iPhone-app waarmee je visuele bugs in apps kunt rapporteren. De app is bedoeld voor ontwikkelaars en betatesters. Met oranje pijltjes en kaders kun je duidelijk aangeven waar het probleem zit. Typefouten, designfouten en andere problemen kun je voorzien van een bijschrift, zodat de ontwikkelaar snel aan de slag kan om het euvel op te lossen. Je bewaart de screenshots in je fotorol en stuurt ze via e-mail of de Berichten-app naar de ontwikkelaar.

bugshot tweetbotBen je meer voorstander van de schandpaalbenadering, dan kun je de screenshots ook publiceren op Twitter en Facebook. Bugshot komt op een gunstig moment: toevallig zijn veel ontwikkelaars nu bezig met het testen van iOS 7 beta en het aanpassen van hun apps voor het nieuwe uiterlijk van iOS 7.

Eigenlijk lijkt Bugshot wel wat op Skitch, de annotatietool die Evernote een tijd geleden overnam. Met de Skitch-app kun je ook pijltjes, kaders en teksten op afbeeldingen zetten, om bepaalde fouten of eigenschappen te benadrukken. Het idee van Bugshot ontstond uit persoonlijke behoefte. Arment maakte altijd al screenshots als hij foutjes in apps zag. Maar als hij ze later weer bekeek, kon hij zich niet meer herinneren wat nu eigenlijk het probleem was. Bovendien waren ze verspreid over de hele fotorol. Met Bugshot heb je al deze screenshots overzichtelijk bij elkaar.

Downloaden: Bugshot (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2013, 13:11
Categorie Diensten
Onderwerp instapaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.