Pebble krijgt 1.10 update, betere batterijduur en officiële SDK

Pebble heeft een update gekregen. De smartwatch gaat zuiniger met de batterij om, heeft een uitschakelbare trilmotor bij notificaties en ondersteunt nu wijzerplaten van derden.

Pebble appDe Pebble smartwatch heeft een firmware-update gekregen naar versie 1.10, dat ervoor zorgt dat de batterij langer meegaat. Bij de verbinding met een iOS-apparaat bleek de batterij sneller leeg te gaan dan gepland; dit is nu opgelost. Ook is de batterijaanduiding verbeterd en komt meer overeen met de werkelijkheid. Er is ook een optie toegevoegd om de achtergrondverlichting via de bewegingssensor uit te schakelen. Ook kun je de trilmotor uitschakelen wanneer er een notificatie binnenkomt. Als je onze eerste indruk van de Pebble en Pebble zes weken later hebt gelezen, weet je dat het horloge al deze kleine verbeteringen wel kan gebruiken. Het grootste nieuws van de Pebble 1.10 update is echter dat de officiële SDK nu wordt ondersteund. Daardoor wordt het voor externe ontwikkelaars officieel mogelijk om wijzerplaten (maar geen apps!) te maken.

Momenteel zijn er nog geen 10 wijzerplaten voor de Pebble en slechts één officiële app. De verwachting is dat door de SDK dit aantal snel zal groeien. Pebble is een smartwatch die meer dan 10 miljoen dollar ophaalde op Kickstarter. Het is de bekendste smartwatch van dit moment, maar er zijn allerlei aanwijzingen dat Apple zelf ook bezig is om een smartwatch te ontwikkelen.

Heb je al een Pebble, dan kun je de update installeren via de Pebble-app, die verkrijgbaar is in de App Store. Je zult na de update merken dat de boodschap ‘Allow Pebble to communicate…” minder voorkomt en dat er bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen ook later toegevoegde apps en wijzerplaten worden verwijderd.

Downloaden: Pebble Smartwatch-app (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2013, 11:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen pebble, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.