Paypal Pebble

Paypal voor Pebble laat je betalen met smartwatch

Paypal heeft een app uitgebracht voor de Pebble, waarmee je mobiele betalingen vanaf je pols kunt maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Paypal PebbleJe hoeft niet te wachten op de Apple Watch om met je horloge te betalen. De smartwatch Pebble heeft nu namelijk ook ondersteuning voor betalingen vanaf je pols, met behulp van de nieuwe Paypal-app. Een functie die nu al in Nederland werkt: de horloge-app gebruikt Paypal’s database van bedrijven waar je kunt betalen met de Paypal-app, waar recent een aantal Nederlandse bedrijven aan werd toegevoegd.

Lees ook: Review: Pebble smartwatch, zes weken later

Het is sinds juli 2014 mogelijk om vanuit de Paypal iOS-app te betalen bij 1500 Nederlandse winkels. Hiervoor werkt Paypal samen met het Nederlandse MyOrder. Dezelfde database met bedrijven wordt gebruikt voor Paypal’s Pebble-betalingen. Het werkt als volgt: de horloge-app bepaalt je locatie, waarna je bedrijven in de buurt te zien krijgt waar betalingen worden geaccepteerd. Daarna kun je de betaling uitvoeren. We probeerden het zelf uit in Amsterdam en merkten dat je vrij dicht in de buurt zijn: pas toen wij op een paar meter vanaf een deelnemende winkel waren, dook de Paypal-betaalfunctie op in de horloge-app. In de Paypal op de iPhone is het mogelijk om winkels op grotere afstand van je locatie te zien.

Paypal wilde graag een rol spelen in Apple’s betaaldienst Apple Pay, maar kreeg het niet. Apple gaat op volgend jaar op de Apple Watch betalingen aanbieden, zonder dat PayPal erbij betrokken is.

Met de app voor Pebble heeft Paypal nu gekozen voor een concurrent op de smartwatch-markt. Voorlopig heeft Paypal daarbij een voorsprong in Nederland: de betaaldienst kan nu al in Nederland gebruikt worden, met een horloge dat in Nederlandse winkels verkrijgbaar is. Apple Pay wordt voorlopig alleen in de Verenigde Staten ondersteund en het benodigde horloge is nog niet verkrijgbaar. Toch zul je voorlopig nog niet overal in Nederland mensen met de Pebble zien betalen, omdat het aantal winkels nog beperkt is.

De aanval van Paypal op Apple lijkt geopend: eerder plaatste Paypal nog een paginavullende advertentie, waarin de betaaldienst van Apple werd aangevallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2014, 12:40
Categorieën Accessoires, Diensten
Onderwerpen paypal, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.