PayPal en Delen met gezin in iCloud.

Betaaloptie PayPal blijkt niet te werken met Delen met gezin

Apple brengt gebruikers op de hoogte van problemen met de betaaloptie PayPal in combinatie met Delen met gezin. PayPal blijkt namelijk niet goed te werken met iCloud gezinsdeling.

PayPal en Delen met gezin in iCloud.
Eerder deze maand kwam de mogelijkheid beschikbaar om PayPal als betaaloptie voor App Store in te stellen. Het leek er even op dat PayPal als betaaloptie een uitkomst was voor mensen zonder creditcard, maar Apple heeft via een e-mail mensen op de hoogte gebracht dat PayPal niet werkt in combinatie met Delen met gezin. Dit zorgt namelijk voor de nodige problemen, zo lieten meerdere lezers aan iCulture weten.

PayPal en Delen met gezin

Nu PayPal een officiële betaaloptie voor aankopen uit de App Store en iTunes is, is het niet meer nodig om een creditcard aan je account te koppelen of om iTunes-kaarten in de winkel te kopen. Met een gekoppelde bankrekening aan je eigen PayPal-account, kun je alle aankopen die je doet gewoon betalen met je bankrekening. Dit geldt ook voor je Apple Music-abonnement en extra iCloud-opslag. Toch wordt afgeraden om PayPal in te stellen als je gebruikmaakt van Delen met gezin, omdat andere gezinsleden dan in de problemen komen.

iCulture-lezer Rene en @JustOleg hebben van Apple een mail ontvangen waarin vermeld wordt dat PayPal niet gebruikt kan worden in combinatie met gezinsdeling. Mocht je PayPal wel al ingesteld hebben en werken met Delen met gezin, dan kunnen de overige gezinsleden geen aankopen meer doen. Ook het updaten van bestaande apps lijkt niet meer te werken, zo liet Rene aan ons weten. In het geval van Rene was het zelfs niet meer mogelijk om de creditcard weer in te stellen als betaalmethode, waardoor het gebruik van PayPal grote problemen geeft bij onder andere het kopen van apps.

Mocht je dus nog twijfelen om PayPal als betaaloptie in te stellen en gebruikmaken van Delen met gezin, dan is voorlopig het advies om dit niet te doen en een andere betaalmethode in te stellen. De mail die Apple naar getroffen gebruikers gestuurd heeft, wijst erop dat het binnenkort wel mogelijk moet zijn om PayPal te gebruiken in combinatie me gezinsdeling. Als dit zover is, dan lees je dit op iCulture.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2017, 13:09
Categorie Diensten
Onderwerpen icloud, paypal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.