Patiënt boos nadat arts een iPhone als lamp gebruikte

Een Britse vrouw is boos, nadat haar arts een iPhone als lamp gebruikte. De vrouw had net een miskraam gekregen en de normale lamp op de onderzoekstafel bleek kapot.

iphone flitserEen Britse vrouw uit Croydon (ten zuiden van Londen) is boos omdat haar arts een iPhone als lamp gebruikte tijdens haar behandeling. De vrouw had net een miskraam gehad. De lampen op de onderzoekstafel bleken niet te werken, waarna de arts een verpleegster vroeg om zijn iPhone even vast te houden, waarbij de flitslamp was ingeschakeld. Dat leidde tot knullige taferelen, want de verpleegster bleek geen iPhone-kenner te zijn en wist niet hoe ze de flitslamp voor langere tijd ingeschakeld kon houden.

Het ziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden en aangekondigd een onderzoek in te stellen. De arts ligt nu onder vuur, maar toch zijn er ook verhalen waarbij de iPhone of iPad zinvol kon worden ingezet bij medische handelingen. De universiteit van Leeds vindt dat geneeskundestudenten een iPhone moeten gebruiken, omdat ze de papieren naslagwerken onhygiënisch vinden. En er zijn al heel wat artsen die de iPad gebruiken om medische gegevens van patiënten op te vragen of medische handboeken te raadplegen. Het meest vertederende geval is te vinden bij een vrouw uit Glasgow, die dankzij een iPhone-app eindelijk zwanger werd. Toch maken deze positieve voorbeelden het de vrouw die de miskraam kreeg niet draaglijker. Ze heeft haar volledige verhaal, inclusief wat er verder misging tijdens haar zwangerschap, gepubliceerd in een bericht op Mumsnet Talk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 18:38
Categorie Achtergrond
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.