Patent wijst op mogelijke nieuwe Bluetooth-headset van Apple

Een nieuw patent van Apple beschrijft een speciale Bluetooth-headset, die ook aangesloten kan worden op de iPhone. Eenmaal aangesloten wordt hij onder andere voor je opgeladen.

iPhone bluetoothEen nieuw patent van Apple beschrijft een draadloze Bluetooth-headset die je kunt gebruiken om te bellen met je iPhone. De headset kan ook via een kabel aangesloten worden op de iPhone, zodat hij kan worden opgeladen. De aanvraag van het patent is interessant: Apple heeft namelijk in 2009 een Bluetooth-headset verkocht, die later van de markt is gehaald. Het patent is echter pas ingediend in december 2011.

Apple’s Bluetooth-headset onderscheidt zich volgens het patent van andere producten, omdat hij opgeladen kan worden via de dock connector van bijvoorbeeld de iPhone. Apple stelt dat de korte batterijduur van de vrij kleine headsets een veel voorkomend probleem is, dat op deze manier wordt opgelost. De aansluitingskabel wordt niet alleen gebruikt om het apparaat op te laden: eenmaal aangesloten kan het belsignaal ook via de kabel worden verzonden. Dit kan mogelijk ook voor zuiverder geluid zorgen.

Het nieuwe patent kan er op wijzen dat Apple opnieuw overweegt om een Bluetooth-headset voor de iPhone uit te brengen. Aan de andere kant vraagt Apple ook geregeld patenten aan om zich voor toekomstige problemen in te dekken. Aangezien Apple eerder al een Bluetooth-headset heeft uitgebracht, lijkt alleen het niet onwaarschijnlijk dat er opnieuw naar het idee wordt gekeken.

iPhone bluetooth patent

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2012, 15:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, headset, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.