Overboard: concurrentie voor Orbit op het Springboard (jailbreak)

Na Orbit is nu OverBoard beschikbaar; een applicatie die vergelijkbare Exposé-functionaliteit op de iPhone biedt met een aantal verbeteringen ten opzichte van de eerste versie van Orbit.

OverBoardOntwikkelaar Ryan Petrich onder andere bekend van Clippy heeft een nieuwe applicatie uitgebracht die de concurrentie met Orbit aan moet gaan: Overboard. De applicatie bevat een aantal verbeteringen ten opzichte van de eerste versie van Orbit. Beide applicaties zijn erop gericht om je een overzicht te geven van je Springboard pagina’s in de stijl van Exposé voor de Mac.

Begin oktober werd door de Zweedse designfirmara Ocean Observations de volgende conceptvideo gemaakt waarin een variant van de Exposé-functie voor de iPhone werd getoond:

Binnen twee weken was ontwikkelaar Steven Troughton-Smith de eerste om met Orbit de functionaliteit ook een realiteit te maken. Op dat moment was Ryan Petrich op 40-50% van OverBoard, maar besloot op advies van enkele andere ontwikkelaars toch door te gaan met de applicatie.

Het is lastig om Orbit en OverBoard niet met elkaar te vergelijken omdat ze wat betreft functionaliteit en implementatie zo sterk op elkaar lijken. Ten opzichte van de eerste versie van Orbit (v1.0) biedt OverBoard zoals gezegd een aantal verbeteringen; OverBoard ondersteunt Winterboard-themas en je kunt OverBoard naar je eigen smaak samenstellen wat betreft uiterlijk en activatie van de applicatie. Zo kun je ervoor kiezen om OverBoard te activeren als je op de Home-knop drukt, via een SpringBoard icoon of bij een pinch-beweging op je SpringBoard. Wat betreft uiterlijk kun je ervoor kiezen om de Dock en Spotlight al dan niet te tonen en kun je selecteren hoeveel kolommen er gebruikt moeten worden in de weergave van OverBoard.

Wat daarnaast opvalt aan OverBoard is dat deze een fractie van een seconde sneller lijkt te reageren dan Orbit op de iPhone 3G waarop we beiden hebben getest. Eerlijkheidshalve moet daarbij gemeld worden dat Steven Troughton Smith inmiddels ook versie 1.1.1 van Orbit heeft ingeleverd en deze ook ondersteuning voor de Home-knop, Spotlight, Winterboard-themas en verbeterde prestaties belooft. Heb jij zelf een sterke voorkeur voor Orbit of OverBoard? Dan kun je in de reacties aangeven waarom.

OverBoard is voor $1,99 beschikbaar in de repository van ModMyi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2009, 11:28
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, springboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.