Apple Store Londen driemaal zo winstgevend als Harrods

Apple's winkel aan Regent Street is driemaal winstgevender dan warenhuis Harrods. Sinds de komst van Apple naar Regent Street zijn de kasjmier truien en typisch Schotse producten vervangen door hippe merken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple store apple store regent streetregent streetWie een weekendje naar Londen gaat, loopt altijd wel een paar keer door Regent Street. De winkelstraat was ooit de plek waar je kasjmier sjaals, Schotse truien en andere kwaliteitsproducten kocht. Sinds Apple vijf jaar geleden in Londen de eerste retailwinkel buiten de VS opende, is de straat totaal veranderd: de typisch Britse waren zijn ingewisseld voor wereldwijde merken.

De Apple Store in Regent Street maakt tegenwoordig een omzet van £2.000 per square footper jaar (dus ca. £22.000 per vierkante meter). Het is daarmee de meest winstgevende winkel in Londen en het is driemaal zo winstgevend als Harrods. De complete straat is trouwens eigendom van Crown Estate, ‘s werelds oudste onroerendgoedontwikkelaar.

Update: Nog wat meer cijfers: de winkel maakte een omzet van £60 miljoen per jaar. De Apple Store heeft een oppervlak van 28.000 square feet, verdeeld over twee verdiepingen. Er is ook een theater aanwezig, waar optredens van artiesten plaatsvinden. Volgens een woordvoerder van retailanalysebureau Verdict is de omzet van £60 miljoen bij dit vloeroppervlakte fenomenaal. Het komt onder andere omdat de Apple Store een toeristische attractie op zichzelf is geworden. Harrods maakt een winst van £751 per square foot en Topshop in Oxford Circus zit op £1,000 per square foot. Andere winkels met consumentenelectronica halen zo’n £722 per square foot.

In de straat is zelfs sprake van een ‘Apple-effect’: sinds de winkel op 20 november 2004 werd geopend door Steve Jobs zijn de huren omhoog gegaan met 25 procent. In het totale gebied van West End ging de huur tussen de 0 en 10 procent omhoog. Je betaalt in het gebied tussen de £275 tot £450 per vierkante meter. Alleen Oxford Street is duurder.

Toch leuk om te weten, als je binnenkort weer eens in Londen moet zijn en het als echte geek niet kunt laten om even de Apple Store aan te doen.

apple store regent street
Bijschrift van de fotograaf: “I have walked past this place on most weekdays since it opened and really cannot understand the hype surrounding the store.”

Via: Evening Standard: Regent Street en Apple most profitable
Foto’s: CC Flickr, jaimelondonboy en Chris Devers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2009, 15:34
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.