Sommige oudere Smart Covers werken niet met nieuwe iPad

Oudere Smart Covers zouden niet werken bij de nieuwe iPad, zo ontdekte Mark Booth. Door het gebruik van polariteiten zouden alleen nieuwere covers de iPad kunnen ontsluimeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Smart CoverHeb je een oude Smart Cover die je met je derde generatie iPad wil gebruiken, dan kan dit volgens Mark Booth voor problemen zorgen. Veel oude covers zouden niet in staat zijn om de nieuwe iPad te doen sluimeren of ontwaken wanneer je hem over je iPad heen beweegt. Dit is te danken aan het gebruik van polariteiten, waarmee Apple een eerder probleem oplost.

Een Smart Cover moet bij de nieuwe iPad een bepaalde polariteit gebruiken. Op deze manier zou er een probleem zijn opgelost met de iPad 2, waarbij de iPad onbedoeld in- of uitgeschakeld wordt wanneer de Smart Cover tegen de achterkant van de iPad hangt. Het zorgt echter ook voor een nieuw probleem: een aantal oude Smart Covers is niet gemaakt om deze polariteit te gebruiken, waardoor je ze niet kunt gebruiken bij de nieuwe iPad.

Apple zou ergens in 2011 de oude Smart Cover al hebben aangepast om met de nieuwe polariteit te werken. Er bestaat dus een kans dat je Smart Cover alsnog werkt, als je hem niet al te lang geleden hebt gekocht. Is je Smart Cover inmiddels alweer bijna een jaar oud, dan is de kans groot dat hij onbruikbaar is. Wij raden je aan om hem mee te nemen naar een verkooppunt wanneer je de iPad gaat kopen. Dan kom je thuis niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2012, 14:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen cover, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.