Ontwikkelaar voelt zich gedwongen tot reclame in game Whack ’em All

De ontwikkelaar van Whack 'em All zegt gedwongen te zijn om een gratis gesponsorde versie van zijn applicatie uit te brengen, in de strijd tegen illegale cracks.

whack 'em allOntwikkelaar James Bossert zag het aantal downloads van Whack ’em All spectaculair stijgen: wel 400 downloads op één dag. Maar van de 400 ‘kopers’ bleken slechts 12 mensen te hebben betaald voor de €0,79 kostende game. Bossert ging op onderzoek uit, ontdekte dat zijn applicatie als crack werd aangeboden. Hij nam contact op met de persoon die de crack had gemaakt en er volgde een vriendelijke e-mailwisseling. Die heeft Bossert nu op zijn weblog gepubliceerd.

De cracker is van mening dat Apple en de ontwikkelaars schuld hebben dat het systeem niet werkt. De gewone gebruiker is daar de dupe van. Er staat veel rotzooi in de App Store, gemaakt door middelmatige programmeurs die het reviewsysteem misbruiken om de eerlijke koper tot kopen te verleiden.

Whack 'em AllApple zou maar beter trial-versies in de App Store kunnen toestaan, zo suggereerde de cracker. Voor Bossert had hij ook advies: breng gewoon een versie met reclame uit.

De cracker schrijft:

As many iPhone and iPod touch owners have discovered, Apple’s iTunes App Store has many flaws which render it useless to the common user. Apple has chosen to allow a multitude of ridiculous, worthless, poorly-represented applications through its ‘strict’ screening process, nearly all written by mediocre programmers with a dream of getting rich quick. Many of these programmers game the reviews system, misrepresent their application in the description, and generally try to swindle the honest buyer.

Bossert denkt niet dat het een eenmalig incident is. Ontwikkelaars zijn boos dat het DRM-systeem van Apple gekraakt is, maar Apple onderneemt geen actie en neemt ook niet de verantwoordelijkheid op zich van de verloren inkomsten. Games zijn een dag na de release al overal te downloaden. De ontwikkelaar gaat nu maar het advies opvolgen en een gratis, gesponsorde versie van Whack ’em All uitbrengen. Hij laat de versie van €0,79 in de App Store staan en wacht maar af hoeveel daar nog van verkocht zullen worden.

Toch kun je je afvragen hoeveel van de 380 mensen die Whack ’em All illegaal geïnstalleerd hebben dat nu daadwerkelijk hebben gedaan omdat ze zich door het systeem benadeeld voelen en daadwerkelijk van plan waren om de applicatie te kopen. Of dat ze het gewoon zagen als een makkelijke manier om een dollar uit te sparen.

Via: CNET

Let op: We realiseren ons dat praten over cracks en IPA’s een gevoelig onderwerp is. Als je van plan bent op dit nieuwtje te reageren: hou alsjeblieft rekening met onze huisregels. Het uitwisselen van IPA’s, tips over locaties waar je cracks kunt vinden, instructies hoe je zelf een crack moet uitvoeren en dergelijke, is niet toegestaan. In het gunstigste geval verwijderen we je reactie, in het ongunstigste geval krijg je een IP-ban. De discussie over de vraag waarom praten over een jailbreak wel en over een crack niet is toegestaan is inmiddels zo vaak gevoerd, dat we die reacties ook zullen verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2009, 19:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.