Ongelooflijk: hologrammen op de iPad dankzij Kinect

Met behulp van de Kinect-controller op de Xbox 360 en de iPad van Apple zijn hologrammen zoals die in Star Wars opeens wel heel dichtbij. Een hack maakt alles mogelijk.

Star Wars Hologram op de iPadNog even en je hebt prinses Leia over de vloer. De hologram zoals die door Star Wars is groot gemaakt, is zowaar werkelijkheid geworden op de iPad. Het is mede mogelijk gemaakt door de grote gemeenschap die massaal aan het hacken is geslagen met de Kinect-controller van de Xbox 360. Die controller registreert de beweging van de speler in 3D. Die informatie wordt overgezet naar de iPad en aldaar gepresenteerd als augmented reality. Het resultaat is indrukwekkend.

Augmented reality is de naam van de techniek die een digitale laag bovenop de echte wereld (geregistreerd met een camera) legt. In het videovoorbeeld van ontwikkelaars LAAN Labs ligt er een papiertje op een tafel die door de iPad wordt opgepikt en omgezet in de opname die met Kinect is gemaakt. Dat gebeurt met de zogenaamde String Augmented Reality SDK voor iOS. Zien is geloven.

En voor de volledigheid, een scene uit de vermoedelijke inspiratiebron:

Via Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2011, 15:30
Categorieën Accessoires, Achtergrond, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.