Onderzoekers in Pompeii ruilen notitieblok in voor iPad

Apple heeft op de website een succesverhaal gepubliceerd over het gebruik van de iPad bij de opgravingen in Pompeii. Met zes iPads besparen de archeologen enorm veel tijd, dankzij apps als FMTouch, Pages en iDraw.

ipad pompeiiApple publiceert op de eigen website regelmatig succesverhalen van organisaties die producten van Apple hebben gebruikt om iets bijzonders te doen. Vandaag hebben ze een artikel toegevoegd over de archeologische werkzaamheden in Pompeii, waar de iPad een cruciale rol blijkt te spelen. Wetenschappers in het veld gebruiken de iPad in plaats van een notitieblok.

Ze leggen historische informatie sneller en nauwkeuriger vast. De applicaties die ze daarbij gebruiken zijn Pages (tekstverwerking), FMTouch (voor FileMaker-databases), iDraw (vectortekeningen illustraties maken), OmniGraffle (maken van diagrammen) en Photos (standaard aanwezig op de iPad). De batterijduur van de iPad blijkt daarbij geen probleem; de veldwerkers halen gemakkelijk een werkdag van 8 uur.

Dr. Steven Ellis leidt de opgravingen die door de universiteit van Cincinatti worden uitgevoerd. Hij zorgde ervoor dat er 6 iPads bij het veldwerk zijn ingeschakeld. Volgens hem werken de meeste archeologen nog zoals 300 jaar geleden, met potlood en papier. Maar papier raakt beschadigd, wordt nat of het handschrift van de medewerker is onleesbaar. En uiteindelijk ga je alles toch weer digitaliseren. Laptops hebben beperkingen zoals batterijduur en beperkte invoermogelijkheden. Bij de iPads zijn die problemen opgelost: geen bewegende delen, makkelijk mee te nemen, een multitouchscreen en een batterij die de hele dag meegaat. Schrijven en tekenen gaat even makkelijk en het team had genoeg aan tools die gewoon in de App Store te krijgen zijn. FMTouch verving de papieren formulieren, Pages verving de notitieblokken en voor tekeningen hebben ze de app iDraw in gebruik genomen. Het scheelt volgens Ellis een jaar werk aan data-invoer.

pompeii ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2010, 21:45
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.