iPhone app-icoontjes wijzigen en verbergen zonder jailbreak

Zonder jailbreak blijkt het mogelijk om de icoontjes van iPhone-applicaties te wijzigen of compleet te verbergen. Je hebt er de desktoptools iPhone Explorer en iBackupBot voor nodig.

iPhone_ExplorerMet de app iPhone Explorer blijkt het mogelijk om app-icoontjes te wijzigen, zonder dat je daarvoor een jailbreak hoeft uit te voeren. iPhone Explorer is een freeware-applicatie voor Windows en Mac, die je in combinatie met iTunes gebruikt. Na het installeren van de software sluit je je iPhone aan. Je start daarna iPhone Explorer, bladert naar de gewenste app en geeft het icoontje met de naam ‘Icon.png’ of ‘Icon@2x.png’ een andere naam. Vervolgens maak je een nieuw icoontje dat je de oorspronkelijke naam geeft en naar dezelfde map sleept. Deze truc werkt alleen voor apps van derde partijen, dus niet voor de standaard-apps die Apple meelevert op de iPhone. Het blijkt echter ook mogelijk om icoontjes compleet te verbergen.

Ook daarvoor heb je geen jailbreak nodig, maar een app met de naam iBackupBot. Je voert dit uit op een iPhone met iOS 4.0 waarvan je eerst een backup hebt gemaakt. Vervolgens voer je de instructies uit zoals op deze pagina te lezen. Het verbergen van icoontjes is handig voor apps zoals Kompas, Dictafoon of Aandelen, die je toch nooit gebruikt. Ook applicaties van derden, zoals TomTom’s Car kit tool kun je op deze manier onzichtbaar maken.

iphone icoontjes

Het vervangen van iconen zoals hierboven uitgelegd, komt van pas bij apps die een lelijk icoontje of een icoontje in lage resolutie hebben. Door een afbeelding in een hogere resolutie te gebruiken zul je zien dat het icoontje er veel beter uitziet (zie voorbeelden).

Alle aanpassingen doe je natuurlijk met je volle verstand, op eigen risico en pas nadat je aandachtig de instructies in de betreffende artikelen hebt gelezen.

iphone explorer

Tipgever: Bas via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2010, 22:33
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.