Nokia weigert Apple essentiële licenties voor nano-simkaart

Nokia zou weigeren Apple licenties voor essentiële simkaart-patenten te verlenen, mocht ETSI kiezen voor Apple's nano-simkaart-standaard. Dit liet het Finse bedrijf vandaag weten in een bericht aan verschillende media.

SimkaartKiest het Europees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut (ETSI) ervoor om Apple’s nano-simkaart als de nieuwe simkaartstandaard te kiezen, dan zal Nokia weigeren om Apple bepaalde licenties op patenten hiervoor te verlenen. Dit stelt Nokia vandaag. Zonder de licenties van Nokia zou Apple hun idee voor een nano-simkaart niet kunnen invoeren, denkt Nokia. Apple zou volgens Nokia misbruik maken van het goedkeuringsproces van ETSI.

Henry Tirri, executive vice president en chief technology officer bij Nokia, zegt dat Apple misbruikt maakt van het goedkeuringsproces van ETSI om zo snel mogelijk een eigen nieuwe simkaartstandaard uit te brengen. Dit terwijl deze nano-sim niet zou voldoen aan de technische vereisten van ETSI. Nokia roept daarom ETSI-leden op om niet in zee te gaan met Apple’s voorstel, maar te kijken naar wat er goed voor de huidige telecommarkt is. Eerder beweerde Financial Times nog dat Apple afspraken had gemaakt met dochterondernemingen binnen ETSI.

Nokia’s weigering om licenties op patenten te verlenen zou er volgens het Finse bedrijf voor zorgen dat Apple zijn standaard voor de nano-simkaart niet kan verwezenlijken. Nokia heeft patenten voor simkaarttechnologie in handen die vereist zouden zijn voor de nieuwe nano-sim, zo stelt het bedrijf.

Apple liet eerder nog weten dat andere smartphone-fabrikanten een gratis licentie krijgen voor hun nano-sim, mocht deze verkozen worden door ETSI. Het instituut zal naar verwachting binnenkort een uitspraak doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2012, 17:44
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen licentie, nano-sim, nokia, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.