nokia topman

Nokia-topman ziet DRM-vrije muziek wel zitten

Nokia-topman Kai Öistämö heeft in de Berliner Zeitung gepleit voor DRM-vrije muziek. Er wordt teveel muziek onbetaald gedownloadt, dus we moeten advertenties en andere financieringsvormen overwegen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nokia topmanIn een interview met de Berliner Zeitung heeft de baas van Nokia’s telefoondivisie, , gepleit voor DRM-vrije muziek. Elke dag wordt er meer multimedia gedownload, zonder dat ervoor betaald wordt. We moeten dus naar andere financieringsvormen zoeken, bijvoorbeeld downloads met advertenties. Een kopieerheffing op elke mobiele telefoon vindt Öistämö onhaalbaar, omdat daarmee klanten worden gestraft die helemaal geen muziek willen luisteren.

Nokia is zelf eigenaar van een online muziekwinkel: vorig jaar namen ze de Amerikaanse muziekdienst Loudeye over.

Op de vraag of Nokia bang is voor de iPhone, antwoordde Öistämö dat de iPhone een combinatie is van telefoon, minicomputer, muziekspeler en camera en dat is precies wat de Nokia’s al veel langer bieden. Telefoonfabrikanten hebben een voorsprong op computerfabrikanten, omdat zij zich al langer bezighouden met makkelijke bediening – en dat kan men van de PC-industrie niet altijd zeggen. De Fin vergeet blijkbaar dat Apple liever niet met de PC-industrie in verband wordt gebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 21:45
Categorie Diensten
Onderwerpen drm, muziek, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.