iculture-biz
iCulture Biz
nl-exporteert

NL Exporteert-app helpt bedrijven met exportplannen

De nieuwe app NL Exporteert voor iPhone en iPad helpt kleine bedrijven en start-ups met exportplannen en buitenlandse ambities.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een nieuwe app uitgebracht, gericht op het MKB. NL Exporteert is bedoeld om startende en kleine bedrijven te helpen om de sprong naar het buitenland te maken. In de app zie je nuttige informatie over elk land, bijvoorbeeld aantal inwoners, inkomenspositie en het gemak waarmee je zaken kunt doen. Dit laatste wordt uitgedrukt in een cijfer: zakendoen met Duitsland krijgt daarbij een gunstiger cijfer, terwijl zakendoen met China een stuk lastiger is vanwege lokale gebruiken en cultuurverschillen. Op een interactieve wereldkaart zie je meteen waar je kansen liggen – hoewel dat natuurlijk wel afhangt van het product dat je te verkopen hebt. Straalkacheltjes verkopen aan Afrikanen? Misschien toch niet zo’n goed idee.

nl-exporteert-1 nl-exporteert-2

Ook daar helpt de app je mee, want je kunt meteen zien waar de Nederlandse export zich momenteel al op richt, zodat je kunt zien welke producten goed lopen en bij welke producten er nog een onontgonnen gebied is. Je vindt in de app ook informatie over contacten en lokale netwerken, zowel in het land zelf als in Nederland. Er kwam bij het maken van deze app een flinke lijst partners aan te pas: de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Fenedex, MKB Nederland, VNO-NCW, Kamer van Koophandel, FME, Metaalunie, NCH, ABN-AMRO, ING en Rabobank deden allemaal mee. Zij leverden macro-economische kerngegevens, informatie over financieringsmogelijkheden en contactgegevens van ambassades en handelsposten wereldwijd.

De app bevat verder nog een schat aan informatie en tools, zoals een valuta-rekenmachine en het tijdsverschil met Nederland. Met de Export Wijzer krijg je als ondernemer toegang tot relevante exportdocumenten, wet- en regelgeving, internationale netwerkprogramma’s, MVO, tips & tricks en info over financiering. Genoeg te doen dus, om dit weekend even door te nemen.

In de rubriek iCulture Biz lees je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2015, 12:59
Categorie Apps
Onderwerpen export, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.