Nintendo-gamepad omgebouwd tot iPad-gamecontroller

Blogger Rickards is er in geslaagd om met wat Lego, eneen paar oude kabels een apparaatje te maken waarmee hij iPad-games met een oude Nintendo-controller kan besturen. Op zijn blog beschrijft hij hoe hij dit deed.

iCade NES controllerVorige week schreven we nog over een concept voor een iPhone-controller dat hevig was geïnspireerd door de originele Nintendo-controller. Dat dit nog een stapje verder kan gaan bewees Paul Rickards: hij bouwde een apparaat waardoor hij zijn oude NES-gamepad kan gebruiken om een aantal iPhone en iPad-games mee te spelen. Zijn knutselwerk werkt met alle games die de iCade-arcadekast ondersteunen.

Rickards gebruikte onder andere een een paar kabels en Lego-blokjes om een apparaatje te maken dat de toetsindrukken van een Nintendo-controller leest en omzet naar signalen die de iPad via een 30-pin-connector detecteert als toetsenbordaanslagen. Gezien de iCade eigenlijk als een Bluetooth-toetsenbord wordt gezien door de iPad, zorgt dit ervoor dat de Nintendo-controller hierdoor in spellen te gebruiken is die hierdoor worden ondersteund.

Wil je zelf een Nintendo-controller gebruiken om iPad-spellen te spelen, dan kun je op Rickards’ blog zien hoe hij precies te werk is gegaan. We raden je alleen wel aan om hier veel tijd voor vrij te maken: om de uitleg volledig te begrijpen moet je ook een eerdere handleiding van Rickards lezen, waarin hij uitlegt hoe je een Commodore 64-toetsenbord van een usb-kabel voorziet. Daarnaast zul je nog even moeten wachten totdat Rickards de bijbehorende code openbaar maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 22:06
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.