‘iWork-topman Roger Rosner leidt studieboeken-project van Apple’

Volgens Wall Street Journal zal Apple's onderwijs-evenement op donderdag 19 januari worden geleid door Roger Rosner, die aan het hoofd staat van de ontwikkeling van iWork. Mogelijk werkte hij aan tools om schoolboeken voor de iPhone en iPad mee te maken.

Onderwijs AppleVolgens de website Wall Street Journal staat Roger Rosner aan het hoofd van het studieboekeninitiatief dat op donderdag 19 januari door Apple mogelijk onthuld zal worden. Rosner werkte eerder aan iWork, een serie programma’s voor iOS en Mac OSX om documenten, tabellen en presentaties mee te maken. Hij lijkt daarom een logische keuze om zich te bemoeien met tools om makkelijk studieboeken te maken. Fortune zegt echter dat er geen tools onthuld zullen worden waarmee iedereen een e-book kan maken en publiceren.

Wall Street Journal schrijft letterlijk dat Rosner “nauw betrokken is in de ontwikkeling van een nieuwe dienst voor digitale studieboeken”. Er zou tijdens het evenement niet gesproken worden over studieboeken die op het moment bestaan, maar over een tool om digitale studieboeken mee te maken.

Gisteren beweerde Ars Technica nog dat er een tool onthuld zou worden waarmee iedereen een tekst kan omzetten naar een e-book voor de iPad. De tool werd al snel “GarageBand voor e-books” genoemd, omdat het zeer toegankelijk zou zijn.

Fortune-journalist Philip Elmer-DeWitt heeft dit gerucht ontkracht: de origineel door Ars Technica aangehaalde bron, CEO van Inkling Matt MacInnis, zegt dat Apple niet van plan is om uitgevers te passeren. Het bedrijf zou enkel een distributieplatform en de bijbehorende hardware willen maken. De tools zouden vooral het maken van e-books door de huidige boekenindustrie vergemakkelijken.

Wat er precies onthuld zal worden zullen we op morgenmiddag pas weten. Apple’s onderwijsevenement begint om 16:00 uur Nederlandse tijd en natuurlijk zal iPhoneclub er bovenop zitten om de aankondigingen meteen aan jullie te laten weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 10:24
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen game, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.