Nieuwe touchscreen-technologie in HTC Touch

HTC introduceert een smartphone, die de vergelijking met de iPhone wel aankan. In ieder geval wat betreft de touchscreen-technologie: met TouchFlo kun je met je vinger door schermen bladeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

htc touch met touchfloNiet alleen Apple kan telefoons met touchscreen-technologie maken. HTC heeft vandaag een smartphone met Windows Mobile 6 aangekondigd waarmee je met vingerbewegingen opdrachten kunt geven. De HTC Touch lijkt niet op de iPhone en zal heel wat minder stof doen opwaaien, maar voor een Windows-toestel is het toch een behoorlijke verbetering.

Touchscreen-technologie is in! HTC heeft hiervoor de schermtechnologie TouchFlo ontwikkeld, waarbij je met met vingerbewegingen door een scherm kunt bladeren. Grote iconen helpen bij het bedienen met je vinger. Het scherm herkent wanneer je met je vinger over het scherm gaat en het kan ook het verschil zien tussen een vinger en een stylus. De HTC Touch is een triband gsm-telefoon met EDGE en is kleiner en lijkt meer op consumenten gericht dan de eerdere modellen van HTC. Er komt een speciale Noord-Amerikaanse versie die ook voor de 850 MHz-frequentieband geschikt is.

Door de schermtechnologie kun je makkelijker toegang krijgen tot content, contacten en andere functies. Volgens CEO Peter Chou stoppen telefoonmakers steeds meer functies in een apparaat, maar de gebruikersinterface is daar niet op aangepast. Met één aanraking krijg je toegang tot e-mail, tekstberichten, afspraken, contactpersonen en weerberichten. Het geheim heet TouchFlo, een eigen schermtechnologie. Beweeg je met je vinger over het scherm dan verschijnt een geanimeerde, driedimensionale interface, bestaande uit drie schermen: Contacten, Media en Applicaties. Door je vinger links of rechts over het scherm te bewegen kun je bladeren. Je kunt ook bladeren door websites en documenten met vingerbewegingen.

Het toestel zelf meet 100 x 58 x 14 mm en weegt 112 gram met batterij. Een 1 GB geheugenkaartje wordt meegeleverd en intern is 64 MB RAM en 128 MB ROM aanwezig. Er zit een 2,8 inch aanraakscherm met achtergrondverlichting in, een 2,0 megapixel camera, Wi-Fi en Bluetooth 2.0. Je kunt kiezen uit twee kleuren: zwart of wasabi-groen. Het toestel is per direct te koop in het Verenigd Koninkrijk en zal later deze maand ook in de rest van Europa en Azië beschikbaar komen. De Amerikaanse versie van de HTC Touch komt in de tweede helft van 2007.

Link naar persbericht (PDF): HTC Touch™ Delivers New Touch Screen Experience
Link naar productfoto’s: Get HTC Touch photos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:35
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.