Nieuwe dienst nuTsie voor iTunes

Het Amerikaanse bedrijf nuTsie gaat vandaag van start met een streaming muziekdienst voor iTunes, waarmee je je iTunes-muziekcollectie in willekeurige volgorde op je mobiele telefoon kunt afspelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mobile musicHet Amerikaanse bedrijf Melodeo is van plan om vandaag een gratis muziekdienst met de naam nuTsie.com te introduceren. Het stelt gebruikers in staat om via hun mobiele telefoon naar willekeurige nummers uit hun iTunes-bibliotheek te luisteren.


Als je je iTunes-muziekcollectie uploadt naar de webstie van nuTsie en vervolgens de mobiele software van nuTsie op je telefoon installeert kun je luisteren naar een eindeloze shuffle. Melodeo noemt het de ‘iPhone on training wheels’, bedoeld voor mensen die wel naar hun iTunes-muziekcollectie willen luisteren, maar geen $500 of $600 ervoor over hebben om een iPhone te kopen.

Melodeo is niet van plan om te concurreren met Apple, al liften ze wel mee op het succes. Zelfs de naam is niet zelfbedacht – het is in feite een anagram van de letters in het woord iTunes. nuTsie werkt als een online radiosstation, dat muziek streamt naar mobiele telefoons en desktopcomputers vanaf de Melodeo-servers. Het bedrijf gaat ook royalties afdragen aan artiesten en songwriters, elke keer wanneer een muzieknummer wordt gespeeld. Om dit te kunnen betalen komen er reclamespots tussen nieuwe liedjes. Daarnaast kun je aanbevelingen voor nieuwe muziek krijgen, op basis van je collectie. Je kunt de muziek daarna aanschaffen, waar Melodeo ook aan meeverdient. Het bedrijf overweegt om verschillende abonnementen in te voeren, variërend van een maandabonnement tot een eenmalige betaling voor de applicatie, of een gratis model, betaald uit advertenties.

nuTsie is voor Melodeo niet nieuw: in 2003 probeerden ze al iets soortgelijks met een muziekdownloaddienst voor mobiele telefoons. Daarna veranderde het bedrijfsmodel een paar keer. Deze nieuwe variant houdt in dat de muziek gestreamd wordt, waar ook een download aan te pas komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:38
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.