Nieuwe iPhone-tarieven bij T-Mobile?

T-Mobile schijnt plannen te hebben om de abonnementen voor de iPhone te wijzigen. Ze moeten wel, nu concurrent Debitel de iPhone simlockvrij en met een veel gunstiger abonnement aanbiedt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-MobileEen Duitse iPhone-bezitter meldt op het Mactechnews-forum, dat T-Mobile de tarieven gaat wijzigen. De Duitser nam vanwege een kapotte iPhone contact op met de klantendienst van T-Mobile en hoorde daar via een medewerker dat vanaf 1 december 2007 (dus vanaf morgen) de iPhone-tarieven voor nieuwe en bestaande klanten zullen worden aangepast. Het lijkt een reactie op Debitel, die gisteren veel goedkopere tariefplannen bekendmaakte.

Het nieuwe iPhone-tarief houdt in, dat het aantal vrije belminuten en sms-berichten gelijkblijft. Wel komt er een weekend-flatrate, waarbij je in het weekend naar het Duitse vaste netwerk en naar T-Mobile-klanten gratis kunt bellen. Ook is er iets gedaan aan de kosten wanneer je je bundel hebt verbruikt. Volgens het Complete M-tarief moest je daarvoor tot nu toe 39 eurocent per minuut betalen. Dat tarief is verlaagd naar 29 eurocent.

Tussenhandelaar Debitel kondigde gisteen aan dat ze de iPhone vanaf nu voor een speciaal tarief gaan aanbieden. Je betaalt 39,95 voor 100 minuten gratis bellen op alle netwerken, 100 sms-berichten en onbeperkt dataverkeer. Gebruik je de sms-berichten niet, dan krijg je 200 minuten om gratis te bellen. Bij overschrijden van de bundel betaal je 19 eurocent per minuut. Debitel is met dit tarief dus nog steeds goedkoper als de prijsverlaging bij T-Mobile wordt doorgevoerd. En de handelaar maakt het nog eens dubbel aantrekkelijk: van de 999 euro die je normaalgesproken voor een simlockvrij toestel moest betalen, neemt Debitel 600 voor z’n rekening. Je betaalt dus 399 euro, net zoveel als wanneer je de iPhone via T-Mobile zelf aanschaft. Bij Debitel heb je de keuze uit E-Plus en O2, zo bericht Welt Online.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorie Providers
Onderwerpen debitel, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.